EP ulkona – tuore artisti LOLA käsittelee eri tunteiden hyväksymistä uudella projektillaan

Indie -artisti loi tunteikkaan kokonaisuuden ja valmistautuu jo innolla uusiin projekteihin.

Helsingistä kotoisin oleva, virolaiset juuret omaava LOLA aloitti ylä-asteella omien biisien kirjoittamisen. Ensimmäiset omat kappaleensa artisti julkaisi Spotifyihin vuonna 2021 joista kappale hooked on saanut kuuntelukertoja yli 100 ooo verran.

Nyt indie-artisti näyttää taitonsa EP:n muodossa, joka kulkee nimellä lost tapes.

– Alunperin tän EP:n nimi oli  break up diaries mutta sitten halusin vielä muuttaa sen. Kokonaisuudessaan nää kappaleet muodostaa tavallaan suhteen elinkaaren: eka rakastut, sit tulee ero, suru, viha ja hyväksyminen. Vika kappale on tavallaan hyväksyminen ilman minkäänlaista syyttelyä, siinä kuuluu sellanen valmius jatkaa eteenpäin, hän sellittää lämpimästi.

Artistin oma suosikkikappale projektilta on intro.

– Se on henkilökohtainen suosikki, koska siinä on niin vahva viba joka herättää itsessäni paljon tunteita. Siinä kuuluu suru ja hyväksyminen, plus se on samalla tosi taiteellinen kappale. Koen, että se on myös tavallaan kirje itselleni, välillä pitää tanssii vaik itkettää!

Vaikka aiheet kulkevatkin suhteen ja sen päättymisen ympärillä, pääsee niiden parissa helposti myös hyviin fiiliksiin.

– Esimerkiksi kappale blind on sellanen hyvä temponen ja tuotannollisesti ei edes tajuais mistä siinä lauletaan. Siihen voi tanssii ja laulaa mukana vähän sellasella humoristisella ”mitä ihmettä mä näin tässä ihmisessä” fiiliksellä. Se on sellanen tosi pop-biisi.

EP:n tuotannossa on ollut kaksi tuottajaa. Toinen heistä on Alexander Clifford, joka on tunnettu yhteistyöstään muun muassa JVG:n, Reino Nordinin, williamin ja Iben kanssa.

– Me ollaan Alexanderin kanssa tehty musiikkia yhdessä jo pitkään. Alotettiin yhdessä covereiden parissa pienessä studiossa Konalassa, kun molemmat vasta harjoteltiin tavallaan kaikkea, LOLA muistelee.

Toisena tuottajana on toiminut Aakko Petersen, joka on tuottanut aikaisemmin musiikkia BORI-nimiselle artistille Ruotsissa.

– Aakon kaa on ollut kanssa tosi mukavaa työskennellä! Haaveilen kanssa että pääsisin tekemään yhteisen kappaleen jonkun ruotsalaisen indie artistinkaa, oon jutellut muutamien kanssa alustavasti niin varmaan nyt EP:n jälkeen pääsen työstää tätäkin ideaa.

Yhteiskappale toisen artistin kanssa.

Aktiivisesti musiikkiaan eteenpäin puskenut LOLA  julkaisee pian myös kesäisen kappaleen toisen suomalaisen artistilupauksen kanssa.

– Tehtiin aivan super hyvä biisi! Meidän äänet sulaa yhteen ja tää on just täydellinen julkaisu tohon kesäkuulle, hän kertoo mysteerisesti.

Fiilistele EP:tä tästä: