Emma-ehdokkuuksia kahminut Jami Faltin julkaisi tulevan albuminsa ensimmäisen singlen

Jami Faltin mustassa kauluspaidassa.
Jami Faltin luottaa omaan polkuunsa.
Julius Konttinen

Trapskelmä-genren kehittänyt omaehtoinen artisti tekee kolmatta albumiaan.

Rap-artisti Jami Faltin julkaisi perjantaina 2. helmikuuta uuden kappaleen Musta Kissa, joka on ensimmäinen single artistin tulevalta kolmannelta levyltä. Biisi nousi jo ennen julkaisuaan suursuosioon TikTokissa, jossa siihen oli ennen singlen ilmestymistä tehty reippaasti yli tuhat videota.

Jami Faltin käsittelee uudessa kappaleessaan ulkopuolisuuden ja erilaisuuden tunteita, joita köyhän perheen olosuhteet aiheuttivat: ”Erilainen ku muut, reikä hupparissa, ei himas ollu paljoo, mutta oli rakkaut.” Teemaa tarkastellessaan Jami Faltin yhdistelee useita räppitraditiosta tuttuja näkökulmia, sillä samaan aikaan kun hän kertoo ryysyistä rikkauksiin -selviytymistarinaa, hän myös korostaa rakkauttaan musiikin tekemiseen ja tarkastelee saavuttamaansa menestystä.

”Normista poikkeavista sanotaan yleensä musta lammas, mutta mun maailmassa tämä hahmo on kerrostalolähiöstä lähtöisin oleva Musta Kissa”, Jami Faltin sanoo singlen tiedotteessa. ”Musta Kissa, jolla on huono tuuri ja joka ei kuulu mihinkään eikä osaksi mitään, mutta kaikesta huolimatta silti luottaa omaan juttuun ja polkuunsa.”

Kappaleen ovat tuottaneet Danitello ja MD$. Kansikuvan luomuksen takaa taas löytyy Timo Pieni Huijaus.

Single ilmestyi Kerrostalo Musicin kautta, joka on Jami Faltinin ja Haben ”Nuorehko H” Zecariaksen viime vuonna perustama levy-yhtiö, ja Kerrostalo on myös Jami Faltinin vuonna 2022 ilmestyneen debyyttialbumin nimi.

Vaikka Jami Faltinin esikoisalbumi herätti kiitettävästi huomiota ja uteliaisuutta artistia kohtaan, hänen voi sanoa tehneen suuren läpimurtonsa toisen albuminsa kohdalla. Kertoimia vastaan ilmestyi syyskuussa 2023 ja nosti suuren yleisön tietoisuuteen artistin itsensä keksimän trapskelmä-tyylin eli trapin ja iskelmän yhdistelmän. Albumin ansiosta Jami Faltin keräsi Emma-ehdokkuudet Vuoden Albumi-, Vuoden Rap- ja Vuoden Tulokas -kategorioissa, ja hän myös esiintyy lauantaina 17. helmikuuta järjestettävässä Emma Gaalassa.