EL’on esikoisalbumin tuotannon inspiraationa on toiminut Timbaland ja Pharrell Williams

Serkuksista muodostuva räppiduo tiputti esikoisalbuminsa.

Killah Recordsille sainatun EL’o-yhtyeen serkukset Taha ja Karim julkaisivat VÄYLÄ-nimeä kantavan esikoisalbuminsa viime perjantaina.

Kymmenen kappaletta sisältävän albumin äänimaailma mukailee suurelta osin 2000-luvun puolenvälin rytmejä nykyaikaisilla tuotantotekniikoilla, joihin on sekoitettu mukaan myös modernia soundia.

Suurimpina inspiraatioina tuotannolle kerrotaan toimineen yhdysvaltalaistuottajat Timbaland ja Pharrell Williams, joiden inspiroima soundi kuuluu eritoten kappaleissa SWISH, CHECKAA ja BET.

Albumille on sekoitettu myös modernia soundia

– Kappale EI OO KÄSITYST  tuotannollisesti ottaa vaikutteita Skeptan 2010-luvun puolenvälin biittivalinnoista. MITÄ LUULET ottaa inspiraatiota vahvasti funky house -genrestä, sekä afrobeat-musiikista, kerrotaan tiedotteessa.

Westcoast-räpin vahva vaikutus kuuluu mukana albumin bassovahvoissa biiteissä. Suurin vaikuttaja saundiin on Tahan lähestyminen tuotantoon ja Karimin vahva tahto tehdä aitoa musiikkia, joten inspiraatiosta huolimatta kaikki kappaleet ovat kaksikon kuuloisia teoksia.

Sanoituksessa huokuu vahvasti hyvä energia ja terve egobuusti. Yhtye pyrkii sisällyttämään kappaleisiin aina myös sanomaa.