Eevil Stöön singlellä fiittaa helsinkiläinen DJ-ikoni – tiputtaako DJ Anonymous lopultakin omat räpit?

Toissakesänä DJ Anonymous soitti levyjä muun muassa SHUTDOWN x STRICTLY 90’s R&B -bileissä.
Samuli Vienola

Kaksikon yhteistyökappale on lainannut nimensä hiphop-pioneerilta.

Nimetön-EP:tä Pehmeen Goon kanssa valmisteleva Eevil Stöö julkaisee projektilta toisen singlen Junji Iton jatkoksi. Tälläkin kertaa kappaletta on ainakin sitä nimettäessä inspiroinut oikea ihminen, sillä tuleva singlelohkaisu on nimeltään Kool Moe Dee.

Etukäteen enemmän huomiota herättää kuitenkin se, että kappaleella fiittaa itse DJ Anonymous. Mikäli nimi ei soita kelloja, niin a) lue läksysi ja b) lyhyt kertaus on enemmän kuin paikallaan.

Useita mixtapeja tehnyt DJ Anonymous aloitti aikoinaan legendaariset Worldwide-bileet DJ Didierin kanssa, ja kaksikkoa kuultiin myös yhtä legendaarisissa radio-ohjelmissa. Lisäksi mies oli osakkaana Lifesaver Recordsissa, joka toimii vielä tämän viikon perjantaihin asti Instagramia ja fyysistä pop up -tilaa hyödyntävänä hybridilevykauppana.

Toistaiseksi ei ole tiedossa onko DJ Anonymous fiittaajana turntablism-osaamisensa takia vai kuullaanko pitkän linjan hiphop-vaikuttajaa jopa mikissä. Ihan poissuljettua se ei ole, sillä jo MC Taakibörstan julkaisematta jääneelle albumille suunniteltiin kappaletta jolla Anonymous olisi tiputtanut ensimmäiset omat räpit.

Kool Moe Dee julkaistaan Stöön oman Katakombi Recordsin kautta perjantaina 2. lokakuuta. EP:lle ei toistaiseksi ole vahvistettu julkaisuajankohtaa.