Eevil Stöön Marsipan Wave on ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi

"Teosto pliis auta, ei kaikki massit kuulu Juha Tapiolle", riimitteli Eevil Stöö aikoinaan Kaksijäinen-kappaleellaan. Mikäli Stöö voittaa, niin tukea voi tulla jopa 30 000 euron edestä.
Kriso

Palkintosumma on historiallisen suuri.

Pohjoismaiden suurimpiin taidepalkintoihin lukeutuva Teosto-palkinto jaetaan 17. kerran. Vuoden 2022 ehdokkaat on valittu poikkeuksellisesti kahden vuoden ajalta, sillä viime vuonna palkintoa ei voitu jakaa koronapandemian takia.

Poikkeuksellista on myös voittajien kesken jaettava palkintosumma, sillä jaossa on tällä kertaa 60 000 euroa. Summa on palkinnon historian suurin ja se jaetaan 2-4 teokselle, kun normaalisti se jaetaan 1-4 teoksen kesken.

Nyt julkistettujen ehdokkaiden joukossa ovat hiphopin puolelta Eevil Stöö sekä työryhmä Stöön viimevuotisen Marsipan Wave -albumin sanoitusten ja sävellysten takana. Levynteossa olivat Stöön itsensä lisäksi mukana Pehmee Goo, Kriso, JV, Koksu Koo, Sam Ctrl, Kalle Kinos ja Pessa.

”Rohkeille, omaperäisille ja innovatiivisille sävelteoksille” tunnustukseksi tarkoitetusta palkinnosta kilpailee kaiken kaikkiaan 12 teosta. Kaikki ehdokkaat perustelujen kanssa näet täältä.

Voittajat julkistetaan torstaina 19. toukokuuta. Rap-albumeilla Teosto-palkinnon ovat aiemmin voittaneet Asa Loppuasukas-albumillaan ja Paperi T Malarian pelko -debyytillään.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.