Eevil Stöö, Tarbash Luoti ja Pehmee Goo ovat yhdessä Pahat Luut – uusi EP tarjoaa tiukan paketin länsirannikon soundia

Lari Tarvainen

Ensimmäistä singleä kuultiin hetken aikaa jo vuoden alussa ilmestyneen Mist sä tuut? -dokumenttisarjan Helsinki-jaksossa.

Kolmen artistin muodostama Pahat Luut -trio, johon kuuluvat Eevil Stöö ja Tarbash Luoti sekä tuottaja Pehmee Goo, on juuri julkaissut Turf Turf EP-levyn Stöön luotsaaman Katakombi Recordsin kautta. Lyhyt ja ytimekäs teos näki päivänvalon perjantaina 8. syyskuuta ja seurailee aiemmin julkaistujen singlejen, Hoodie Hoo ja Yäk, jalanjälkiä tuoden esille entistä enemmän Yhdysvaltain länsirannikon Bay Area -soundia, jota myös Stöön ja Stepan keväällä ilmestynyt yhteisalbumi Et voi pysäyttää meitä edusti kaikessa kokonaisuudessaan.

Tarbash Luodin ja Eevil Stöön hypätessä samaan kelkkaan levyltä voi odottaa pitelemätöntä räppiflow’ta ja armotonta lyyristä oivaltavuutta, joka on paketoitu yksinkertaiseen muotoon. Pehmee Goon ensiluokkainen tuotanto täydentää täydellisesti räppärikaksikon tarinat koko EP:n ajan, ja kolmikko sulautuu yhteen saumattomasti, muodostaen räpin olemusta henkivän organismin.

Turf Turf EP ei jää myöskään ilman arvoistaan seuraa, sillä levylle liittyi myös vierailijoiksi pian neljännen albuminsa julkaiseva Ex Tuuttiz, entiseltä artistinimeltään Tuuttimörkö, sekä Katakombin tuotantotiimissä jo pitkään vaikuttanut Sam Ctrl.

Uusien biisien lisäksi Pahat Luut tarjosivat myös visuaalista nautintoa Yäk-kappaleen yhteydessä olevalla musiikkivideolla, jonka kokosi yhteen Sam Control. Mainitttakoon myös, että Hoodie Hoo -kappaletta kuultiin jo ensimmäisen kerran tämän vuoden alussa ilmestyneen Ylen Mist sä tuut? -dokumenttisarjan toisen kauden Helsinki-jaksossa.

Mikäli siis pidit aiemmin julkaistuista singleistä, voit odottaa samanlaista menoa 17 minuuttia ja 26 sekuntia pitkältä teokselta, joka on täynnä kesäisiä syntetisaattoreita, päätä nyökyttävää rytmiikkaa ja tiukkaan paketoituja räppiriimejä.