Eeteen uusi EP on valmis – yksi biiseistä sai alkunsa artistin omassa Twitch-yhteisössä

Oona Vanhatupa

Eetee kokeili uutta konseptia levynteossa.

Muun muassa ”Suomen parhaasta rap-musiikin rakasteluohjelmasta” eli EeteeTV:stä tunnettu Eetee on saanut odotetun toisen EP:nsä valmiiksi. Rekamin perustamalle Pihlderbergille kiinnitetty Eetee on julkaissut levyltä jo aiemmin singlen Oon pahoillani.

Isoin ero edelliseen kokonaisuuteen eli vuoden 2016 Kotimies-EP:seen on se, että levyllä ei kuulla lainkaan Eeteen omia biittejä. Sen sijaan hän on tehnyt yhteen biisiin itse scratchit oman Twitch-yhteisönsä kustantamalla levarilla.

– Pakkaa on siis soundin puolesta vähän sekotettu, mutta ihan puhasta räppiä tässä lopulta kuitenkin on tehty, Eetee kommentoi.

Sen verran Eetee halusi kuitenkin pitää naruja omissa käsissään että biisien miksaus on hänen omaa kädenjälkeään. Muilta osin soundin viimeisteli julkaisukuntoon Tommi Langen.

Twitch-yhteisön vaikutus kuuluu muutenkin projektilla, sillä yhteisö kirjoitti ja tuotti sille biisin. Se kirjoitettiin ja nauhoitettiin striimin aikana.

– Aivan timanttinen rakkauslaulu. Unelmana ois saada siitä aikaiseksi video. Huhu kertoo, että sellainen olisi toteutumassa julkaisun kylkeen.

Levyn nimi, kappalelista ja tarkka julkaisuajankohta julkistetaan myöhemmin, mutta EP:tä on joka tapauksessa lupa odottaa keväälle. Mikäli projektin avaussingle on jäänyt kuulematta niin se kannattaa ottaa haltuun alta – lyriikat löydät tarvittaessa täältä.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.