Duunareille kaksin käsin anthemia – JVG julkaisi tuplasinkun iskelmähittien saattelemana

Mark Mindubaev

Pitkii päivii ja pitkii öitä, kuten Mäk Gälis sanoisi.

Viime kuun lopussa Vuodet on ollu tuulisii ensi-illan saaneen JVG-elokuvan jälkeen JareVilleGalle ovat painaneet kutosvaihteen päälle. Suomen kuunnelluimman yhtyeen paikkaa jo 26 viikkoa Spotifyssa putkeen pitänyt kaksikko on luvannut musiikintäyteisen vuoden.

Nousukautensa duo aloitti tänä vuonna vahvistamalla tuplaplatinaa striimanneella Vamos / Syssymmäl -tuplasinkulla, vierailemalla Mikael Gabrielin Nallekarkit-kappaleella, bbno$in edamame-remixillä sekä yhteiskappaleella SMC:n kanssa. Nyt tuoreimpana julkaisuna on entistäkin menevämpi kaksoissingle, Amatimies / Viikonloppu.

Amatimies sai myös musiikkivideon, jonka on ohjannut Niko Hirvimäki.

Kaikille pitkiä päiviä ja pitkiä öitä tekeville on nyt omistettu kaksi biisiä, joista ensimmäinen on tribuutti työnteolle ja toinen juhlimiselle.

– Me ollaan itse aina oltu työmiehiä ja haluttiin tehdä vappuun tällanen paketti, joka ylistää työväenjuhlan meininkiä. Toinen laulu on kunnianosoitus raskaan arjen raatajille ja toinen viikonlopun ilakointiin. Tää paketti on omistettu kaikille duunareille, yhtye kertoo.

Työntekoa ylistävällä Aleksi Asialan tuottamalla Amatimies-stygellä on samplattu Kake Randelinin vuoden 1989 iskelmähittiä Pakko painaa pitkää päivää. Vastapainoksi ilakointia juhlistavalla Veikka Erkolan ja DJPP:n työstämällä Viikonloppu-biisillä on lainattu vuoden 1997 Martti Servon & Napanderin samannimistä hittiä.

Kuuntele alta ikonisen duon tuplasinkku höystettynä Perjantai Skitillä, joka on napattu legendaarisesta Kummeli tv-sarjan sketsistä.