DJ Loasteeze mukana Masta Acen Euroopan kiertueella

Stricklin, Masta Ace ja DJ Loasteeze rivissä keikkalavalla.
Vasemmalta: eMC-kokoonpanon Stricklin, Masta Ace ja DJ Loasteeze.

Suomessakin useaan otteeseen esiintynyt pitkän linjan yhdysvaltalainen rap-veteraani Masta Ace kiertää parhaillaan Eurooppaa.

Tällä kertaa rundin teemana on tuottaja Marco Polon kanssa levytetty yhteisjulkaisu A Breukelen Story, joka ilmestyi viime kuussa Fat Beats -labelin kautta. Keikoilla dekkien takana häärii kuitenkin kotimaisen hiphop-kentän todellinen moniottelija DJ Loasteeze. Mitä ihmettä? Klangi selvitti.

Amir LoasteezeAllard tunnetaan muun muassa Julma H:n sekä Sairas T:n keikka-dj:nä. Tämän lisäksi ahkera tekijä on tehnyt omaa soolouraa räppärinä, tuottanut biittejä muille artisteille, dokumentoinut kulttuuria valokuvaajana sekä järjestänyt omia tapahtumiaan. Ennen kaikkea hän tekee omia dj-keikkoja klubeista festareihin.

Ulkomaisten artistien keikoilla soittaminen ei ole sekään mitään uutta. Loasteeze on jo aiemmin toiminut muun muassa Onyx sekä The Beatnuts -kokoonpanojen Suomen esiintymisten dj’nä. Sen sijaan Euroopan kiertäminen genren arvostetuimpiin hahmoihin lukeutuvan artistin kera alkaa olla melko poikkeuksellista kamaa. Joulukuun suunnitelmat menivät uusiksi tiistaina 11. joulukuuta.

– Masta Ace laittoi viestiä, et Marco Polo joutuu jättämään kiertueen kesken perhesyiden takia ja tiedusteli oisko mulla mahdollisuutta lähteä paikkaamaan, tien päältä sprinteristä tavoitettu Loasteeze kertoo.

– Vastasin heti, että todellakin. Viime perjantaina oli lento Saksaan ja ensimmäinen keikka. Todella harmillista fanien kannalta, että Marco joutui lähtemään kesken kiertueen himaan. Perhe menee kuitenkin kaiken edelle. Tällä kertaa toisen epäonni oli mun onni ja vaikka on isot lenkkarit täytettävänä, niin tähän asti kaikki on mennyt hyvin.

Masta Ace vieraili Suomessa viimeksi elokuussa Liveblast Festivalilla, missä Loasteeze toimi hänen dj’nä. Kaksikko löysi yhteisen sävelen nopeasti ja keikan jälkeisenä päivänä Allard oli jo esittelemässä kaupunkia aina Lintsistä lähtien artistin perheelle.

– Ace totesi, että oli helppo valinta kysyä mua messiin loppukiertueelle. Kun saavuin Saksaan, käytiin hotellilla nopeasti setti läpi ennen kuin lähdettiin keikkapaikalle. Parit muistiinpanot piti kirjoittaa, että muistaa kaiken.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Incredible night in St. Gallen, Switzerland… 🇨🇭 🔥🔥🔥

Henkilön mastaacepics (@mastaacepics) jakama julkaisu

YHTEISTYÖTÄ YLI RAJOJEN

Legendaarisessa Juice Crew -kollektiivissa uransa jo 1980-luvulla aloittanut Masta Ace tunnetaan albumeistaan kuten Sittin’ on Chrome (1995), Disposable Arts (2001) sekä A Long Hot Summer (2004). Karismaattisen tarinankertojan harkitut lyriikat, luonteva flow ja selkeä visio ovat toimineet inspiraationa monille genren suurimmista nimistä. Millaista hänen kanssaan on tehdä töitä?

– Kyseessä on todella hyvä jätkä. Koko porukka on. Lavahommissa Ace on toki tiukka. Tietyt rutiinit ja tarkka shown kulku, sen sijaan että joku vaan laittaisi biitin soimaan. Mutta meininki on rento ja homma tuntuu todella luonnolliselta.

– Oon aina fiilistelly Masta Acen musaa. Levyt on olleet kovassa soitossa omilla keikoilla ja tsekkaan aina, kun tulee jotain uutta. Suurimman osan biiseistä pystyn vähintäänkin tuplaamaan vaivattomasti. Tosi vaikea sanoa mitään lemppareita. Uusimmalta albumilta oma suosikki on ehkä Get Shot.

Masta Ace ei ole ikinä arastellut yhteistyötä yli rajojen. Hän on tehnyt musiikkia erityisesti 2000-luvulla kollegoiden kanssa ympäri maailmaa. Suomalaisille tutuimpia lienevät esimerkiksi vierailu ruotsalaisen Chordsin träkillä Get u awn, kroatialaistuottaja Kooladen Masta Acelle tuottama Beautiful tai vaikkapa norjalaisen Karpe Diem -yhtyeen kanssa duunattu biisi Sminke.

Suomalaisnäkökulmasta ainutlaatuinen kiertue jatkuu vielä 22. joulukuuta asti.

– Tähän asti on vedetty Stuttgartissa Saksassa sekä St. Gallenissa Sveitsissä. Molemmissa tupa täynnä. Jäljellä on vielä kaks vetoa Luxemburgissa, Pariisi, kolme keikkaa Saksassa ja sit yks live Hollannissa, Loasteeze taustoittaa.

Klangi toivottaa menestystä loppurundille ja seuraa meininkiä mielenkiinnolla. Kiitos juttuvinkistä Marek Honkanen!