Dizzyä kuullaan ennen Killah-julkaisuja osana uutta kokoonpanoa – mutta mikä on vklp?

Fetti poseeraa seisten näyttäen käsimerkkejä.
Levyn ainoana fiittaajana toimii Mauno Gang -kollega FETTI.
Jani Hoang

vklp:stä ei silti kannata vetää johtopäätöksiä siitä mitä Dizzy on soolona.

Ensimmäisistä isoista uudistuksistaan tammikuun puolivälissä tiedottanut Killah Records laajensi tällä viikolla artistirosteriaan kiinnittämällä listoilleen kolme uutta nimeä. Ehkä isoin yllätys niistä oli toistaiseksi suhteellisen tuntematon Dizzy.

Turkulaisen Mauno Gang -kollektiivin jäsenen sainaaminen oli kuitenkin ollut labelin perustajan Kuben mielessä jo pitkään. Dizzy kertoo aloittaneensa keskustelut Killah-diilistä Kuben kanssa alun perin kesällä 2019.

– Periaattees hän koodas mulle ja sanos et fiilaa mun juttuu ja et oisko mulla kiinnostusta hyppää messii. Näinä aikoina olin semihukassa musiikin suhteen ja muutenkin elämässä (josta oikeestaan tuleva EP kertoo), joten silloin ei vielä tehty mitään sopimusta mut pysyttii silti yhteydes.

Vuoden 2019 lopussa Dizzy aloitti työstämään VVHH-nimistä EP:tään. Saatuaan sen kasaan artisti päätti jatkaa aiempaa keskustelua.

– Sen jälkee hollasin Jussil et onks diili viel tarjolla ja tässä sitä nyt ollaan. Siin oli toki koronan uhka ja Killahin kehittely välissä minkä takia sainaus kesti, mut kyl tää oli jo aikasemmi selvä liike, Dizzy sanoo.

Tällä hetkellä Dizzy valmistelee ensisijaisesti omaa kokopitkää sooloprojektiaan. Siitä huolimatta ensimmäinen sainausuutista seurannut julkaisu jolla artistia kuullaan ei kuitenkaan ole singlelohkaisu tulevalta levyltä, vaan vklp-kokoonpanon kappale SORI.

vklp on FETTI:n, GoodJobLarryn ja Dizzyn yhteinen projekti, joka sai alkunsa viime kesänä kolmikon oltua usein samaan aikaan studiolla. Nimi viittaa Dizzyn ja FETTI:n aiemman  GoodJobLarryn osittain tuottaman yhteis-EP:n ohella heidän soundiinsa.

– Se kuulostaa viikonlopulta, mitä se kullekin sitten merkitsee. Jonkun taustatarinan mukaan, FETTI on perjantai, mä taas lauantai ja Larry sunnuntai, Dizzy avaa.

Nyt julkaistu SORI oli Dizzyn mukaan yksi ensimmäisistä biiseistä jonka kolmikko teki yhdessä. Se myös osaltaan vakiinnutti tietynlaisen kaavan trion studiotyöskentelylle.

– Meil on ollu studiolla semmone semiläppä rutiini ku ”10 minute challenge”, jossa Larry pyrkii tekeemään biitin ja me kirjoittamaan verset ja / tai kertsi siinä ajassa. Larry pärjää tässä hiukan paremmin ku me, mut siis pointtina on se, et jotenkuten semmosella moodilla ollaan tehty useimmat vklp-biisit. Toki huolellisesti ja aidosti, mut ei jäädä yliajattelee mitään.

Yhteisiä kappaleita on siis kasassa enemmänkin ja lisää tulee koko ajan. Lisäksi omakustannepohjalla toimiessaan kolmikolla on mahdollisuus tiputella niitä milloin tahansa niin halutessaan.

Mutta kuuluuko 10 minuutin haaste lopputuotteessa? Kuuntele itse alta.