Digital Undergroundin keulahahmo Shock G on kuollut

Shock G:llä oli tärkeä osa Tupac Shakurin uran alkuvaiheissa.

Yhdysvaltalaisen Digital Undergroundin keulahahmo Shock G on kuollut. Shock G eli Gregory Jacobs oli kuollessaan 57-vuotias.

Tarkka kuolinsyy ei toistaiseksi ole tiedossa. Kuolema on kuitenkin vahvistettu artistin lähipiiristä, ja muun muassa Digital Undergroundin Chopmaster J on jakanut postauksen aiheesta Instagramissa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Chopmaster J Aka Big Brutha (@chopmasterj) jakama julkaisu

Yhdysvaltojen länsirannikolta Oaklandista, Kaliforniasta ponnistanut Digital Underground perustettiin 1980-luvulla. Bilekokoonpano julkaisi Sex Packets -debyyttialbuminsa vuonna 1990 ja viisi muuta pitkäsoittoa seuraavan 28 vuoden aikana.

Shock G muistetaan muun muassa Humpty Hump -nimisestä alter egostaan, joka esiteltiin kappaleella Doowutchyalike. Hahmo oli myös P-Funkin saumattomasti rap-musiikkiin yhdistäneen yhtyeen isoimman hitin The Humpty Dancen keskiössä.

Shock G:llä oli suuri vaikutus rap-ikoni Tupac Shakurin musiikkiuran käynnistymiseen. Shock G esitteli 2Pacin maailmalle vuonna 1991 yhtyeensä kappaleella Same Song.

Yhteistyö jatkui jonkin aikaa 2Pacin soolourallakin, sillä Shock G toimi yhtenä 2Pacin debyyttialbumin 2Pacalypse Now:n tuottajista. Lisäksi hän ja toinen Digital Underground -jäsen Money B vierailivat Shakurin I Get Around -hitillä.

Shock G keikkaili Digital Undergroundin kanssa Suomessa ryhmän noustessa lavalle Helsingin Lepakossa marraskuussa 1989. Vaikka 2Pac aikoinaan toimikin kokoonpanon roudarina ja taustatanssijana, ei hän ollut mukana Suomen-keikalla kuten Money B taannoin vahvisti Klangille.

Shock G on kolmas korkean profiilin kuolemantapaus hiphopissa lyhyen ajan sisällä. Aiemmin huhtikuussa kuolleita tunnettuja rap-artisteja ovat DMX ja Black Rob.