costee perusti oman levy-yhtiön – ensimmäinen sainaus nyt julki

Lumi Hartikainen

Artistin label kantaa nimeä Tuhma Records.

Tummanpuhuvasta ja rosoisesta soundistaan tuttu costee loi Tuhma Music levy-yhtiön, joka toimii yhteistyössä Etenee Recordsin sekä Warner Music Finlandin kanssa.

Labelin ensimmäinen sainaus on Haapajärveltä ponnistava whereismike, joka julkaisi juuri uuden singlen no pain. Artistin tyyliin kuuluu emoräpin, hyperpopin sekä punkin eri sävyillä maalailu, josta costee halusi napata heti kiinni.

– Oltiin duunaamassa mun albumia mökillä, kun Heviteemu näytti YouTubesta mulle miken videoita. Jotenki tuli semmonen fiilis, et pakko laittaa tälle jäbälle viestii, koska se musa iski heti ja tuntu et mulla saattais olla jotain annettavaa tähän. Jo siinä mökillä aloin kelaamaan oman lafkan perustamista, et saatais whereismiken musaa mahdollisimman nopeesti pihalle isolla volyymilla. Aika nopeesti oltiinkin jo studiolla yhdessä fiilistelemässä. Oli myös siisti huomata miten samanlaisista taustoista tullaan. Nään whereismikes paljon nuorempaa itseäni, hän kuvailee.

Monilahjakas whereismike löysi tiensä musiikin luo bänditoiminnan kautta jo 7-vuotiaana, ja viisi vuotta myöhemmin hän tuotti ensimmäisiä kappaleitaan.

Aiemmin omakustanteisesti musiikkia julkaissut artisti ammentaa aiheita biiseihinsä omasta ja läheistensä elämästä.

– Omaa musiikkia aloin julkaisemaan jo 16-vuotiaana omakustanteisesti, kunnes Jussi yhtäkkiä laittoi viestiä. Musiikissani haluan toteuttaa itseäni ja heijastaa ajatuksiani ulos sillä tavalla mikä on siinä hetkessä luontevinta. Haluan myös toimia jonkinlaisena esikuvana nuorille siten, että ei musiikin tekemiseen tarvitse mitään isoja tuotantotiimejä ja että pieneltäkin paikkakunnalta voi nousta!

Kuuntele nuoren artistilupauksen ensimmäinen biisi costeen labelin kautta tästä: