Conscious Youthsia ja Asaa vinyylille – tiedossa myös ennenjulkaisematonta materiaalia

Conscious Youths eli Paleface, Mr. Singh a.k.a. CapeNape ja Redrama vuonna 2008. Kolmikolla on identtiset CY-tatuoinnit olkapäissään.

Rolling Recordsin suunnalta on jälleen tulossa suomirap-uusintapainoksia.

Rolling Records jatkaa kulttuuritekojen parissa julkaisemalla lisää kotimaisia rap-järkäleitä vinyylinä. Tällä kertaa lafka on laittanut ennakkomyyntiin uusintapainokset Asan sekä Conscious Youthsin takavuosien pitkäsoitoista.

Levyt ovat Asan Leijonaa metsästän sekä Palefacen, Redraman, Mr. Singhin ja hetkellisesti ruotsalaisen Promoen muodostaman Conscious Youthsin See Why. Kumpaakaan ei ole aiemmin ollut saatavilla vahalla.

Fried Musicin suomalaisen hiphopin laman keskellä julkaisema Punaisen tiilen seuraaja oli monella tapaa käänteentekevä julkaisu. Pitkään odotettu paluulevy Leijonaa metsästän esitteli uudistuneen ja tuotannollisesti ihan omia polkujaan kulkeneen Asan, joka oli pikemminkin runoilija kuin MC.

Vuoden 2005 puhutuimmasta ja myydyimmästä kotimaisesta rap-levystä on lisensoitu uusintapainos oranssina värivinyylinä, jota tehdään 500 kappaletta. Sen myötä Asan kaikki albumit prässätty vinyylille, mikä on poikkeuksellista vuosituhannen taitteessa aloittaneiden ja useita pitkäsoittoja tehneiden saman genren edustajien kohdalla.

– Mä oon yrittänyt tota Asaa kaksi ja puoli vuotta, mutta nyt oli aika kypsä, Rolling Recordsin perustaja Tuomo Konu nauraa.

Mikäli Leijonaa metsästän oli julkaisuvuotensa puhutuin julkaisu, niin Conscious Youthsin ainokainen meni useimmilta ohi vaikka ainakin paperilla ryhmä oli superkokoonpano. CY:n tunnetuimpia kappaleita ovat Don’t Worry ja Play, mutta moni muistaa ryhmän ennen kaikkea sen omasta vaatemallistosta sekä donitsiketju Arnold’sin kampanjasta.

Uutta tuotantoa kaikessa hiljaisuudessa kuopatulta kokoonpanolta ei kannata odottaa, mutta tulevalla 300 kappaleen tuplavinyylijulkaisulla tullaan kuitenkin kuulemaan ennenjulkaisemattomia bonusraitoja. Palefacen mukaan kappaleet ovat välittömästi CY:n levyn julkaisua seuranneen rundin aikana tehtyjä biisejä, joista osa on äänitetty Promoen luona Malmössä.

– Ne vaan jäi julkaisematta, kun Nape muutti Jenkkeihin 2009 ja mulla ja Lassella oli niin kutsutusti parempaa tekemistä. Redraman The Getawayhän tuli 2009 Rähinältä ja mäkin olin sitten jo aika nopeesti Helsinki–Shangri–La -matskujen kimpussa, Daddy Pales kertaa.

Levyt ovat ennakkomyynnissä Rolling Recordsissa sekä muissa itsenäisissä alan liikkeissä. Leijonaa metsästän -vinyyliversio tulee ulos 5. helmikuuta 2021 ja See Why -tuplavinyyli 12. maaliskuuta 2021.