Club Ooppera tekee paluun yhden illan ajaksi – haastattelussa DJ Flobe

Lomahakemukset sisään ja nostalgiatripille 2000-luvun alkuun!

Syksyn kovin throwback-ilta pääkaupungissa järjestetään lauantaina 28. syyskuuta, kun Big Chips ottaa jälleen haltuunsa Valkoisen Salin. Tällä kertaa klubilla ollaan totaalisen nostalgiapäissään, sillä illan teemana on Kisahallin päädyssä sijainnut Club Ooppera.

Levysoittimien takana kohtaavat DJ Mista S ja DJ K2 sekä espoolainen DJ Flobe, joka toimi Oopperan resident-DJ:nä vuosina 2000-2006. Lisäksi illan DJ-kattaukseen tuovat oman lisänsä jyväskyläläinen DJ Vicky sekä Big Chips -residenttien tapaan helsinkiläinen DJ Nice.

Ovatko blankot t-paidat, duragit ja muut Fyrren diilaamat gearit edelleen kaapissa? Nyt jos koskaan on aika ottaa ne taas käyttöön.

Mikäli taas ”räppinurkkaus” ei soita ollenkaan kelloja tai daiqureita tuli kitattua aikoinaan vähän liikaakin, niin ei hätää: Klangi sai kiinni DJ Floben, joka tiputti pari sanaa takavuosien Club Oopperasta sekä tulevista bileistä.

Mistä idea tällaisiin bileisiin tuli?

”Se on hassua mut vielä nyt – 13 vuotta Oopperan sulkemisen jälkeen mulle tuntemattomat tyypit tulee kyselee et soittiks jäbä Oopperas. Kertoo omia tarinoita mitä kaikkee hullua sillon tuli tehtyä ja hehkuttaa miten siistii aikaa se oli. Vanhan henksun kanssa ollaan moneen otteeseen puhuttu et olis kiva nähdä porukalla tai järkkää tälläset kemut. Mut se on sit kuitenkin aina jääny tekemättä. Kaikki uraputkessa tai lapsien keskellä niin siinä on vapaa-aika vähän vähissä. Oopperaa kuitenkin muistellaan koko ajan. Yks ilta mä sit kalja kädessä saunassa päätin et prkl nyt tai ei ikinä. Aloin järkkäilee tapahtumaa kunnes Sami (DJ Mista S, toim. huom.) sit soitti mulle ja ehdotti yhteistyötä Big Chipsien kaa. Ja nyt meillä on lopulta päivä ja paikka.”

Oopperaa on luonnehdittu muun muassa ”sukupolvikokemukseksi”. Faktat tiskiin junnuille ja toukohousuille: mikä siitä teki niin legendaarisen, että jengi puhuu edelleen Oopperan bileistä lähes 20 vuotta myöhemmin?

”Tästä on varmaan satoja mielipiteitä, mut mun mielestä Oopperasta teki legendaarisen se, et se oli Stadin ja Suomen eka yökerho missä soitettiin pelkkää räppiä joka ilta, kolme iltaa viikossa. Se oli aika iso muutos siihen ysärisettiin mitä muualla paukutettiin. Ja me vedettiin tosi paljon suomiräppiä jonka soittaminen yökerhoissa oli (voisko sanoo) melkeen kiellettyä 2000-luvun alussa. No, joka tapauksessa Oopperaan kehkeytyi räppinurkkauksena tunnettu alue DJ-kopin taakse, missä hengaili aika leveellä kattauksella muun muassa Rähinä Records- ja Rockin’ Da North -artisteja sekä aikamoinen kuhina bändäreitä. Mut musa ei oo ainoo juttu mikä Oopperasta teki sen mitä se oli. Siel oli aivan käsittämättömän timanttinen henksu. Stadin parhaat poket, kauneimmat baarimirkut ja komeimmat kollit. Isoo perhettä kaikki. Ja olihan se mesta tukossa melkeen aina. Vaikka oisit selvinny jonotuksesta niin vastassa oli vielä Pastori, Petsku ja kumppanit. Ei sinne ihan helposti päässy. Ne jotka sinne tiensä selvittivät ilta toisensa jälkeen teki Oopperasta sen mitä se oli.”

Viisi sanaa joilla itse luonnehtisit Oopperaa?

”Räbä, Kisis, Stadi, Pera, perhe.”

Omat parhaimmat, tiputtavimmat, noloimmat, törkeimmät ja / tai julkaisukelvottomimmat muistot Oopperasta? 

”Tästä pitäis kirjoittaa kirja. Voitko vinkata kirjailija Teemu Potapoffille?”

Mitä spessua bileisiin on tiedossa?

”Spessuinta bileissä tulee olee Oopperan vanhat (lomahakemukset läpi saaneet) kantikset ja henksu. Mä en malta oottaa nähä niit kaikkia. Ja tietty se musa! Mut kyllähän me järjestäjinä tuodaan vanhaa Oopperaa mestoille. Kuka tietää vaikka siel vedettäis kannuissa daiqureita niinku good old days. Ja tosiaan yllätys-live tiedossa. Mestanahan Valkonen Sali on aivan upee. Mä en jaksa oottaa!”

Keitä tuttuja kasvoja paikan päällä on ainakin lupa odottaa näkevänsä?

”Jos joskus Oopperassa kävit, niin väittäisin et paikan päältä löytyy todella paljon tuttuja. Senhän takii me nää bileet tehdään! Pastorin presence illan aikana on between him and God.”

Millainen on illan dresscode ja musiikillinen linja, tippuuko Turnin’ Point -henkisistä geareista extrapisteitä? 

”Dresscode?! Kaikki vaan mestoille as you are. Ihan niinku Oopperaanki aikoinaan! Sehän oli jengin olohuone. Mut jos löytyy parikytvuotta vanhaa sen ajan gearii niin heittäkää niskaan jos siltä tuntuu – Turnin’ Point -gearista meitsi soittaa toiveita! Sit mun on ainakin helpompi tunnistaa teidät.

Tiedän jo minkä träkin haluutte ennekun ehitte pyytää. Joo mä muistan teidät kaikki. Väittäisin et Oopperan kantikset oli uskollisimpia ikinä, nehän oli aina mestoilla. Ooppera oli myös maailman paskin mesta niitten mielestä jotka ei räppiä fiilannu. Ja meidän illan musalinja on sataprosenttisesti Oopperaa. Eli ennen vuotta 2007 julkaistua vanhaa kunnon räppiä ja rnb:tä. Sitä parasta paskaa!”