Baby Blu kuljettaa kappaleellaan utuisessa ja lohdullisessa värimaailmassa

Lumi Hartikainen

Monsp Recordsin rosteriin kuuluva artisti julkaisee pian myös debyyttialbuminsa.

Baby blue -väristä artistinimeensä inspiroitunut Baby Blu kuljettaa kappaleillaan koskettavalla ja rehellisellä tarinankerronnalla sekä karhean pehmeällä soundillaan. Myös jazz-rumpalin tutkinnon opiskellut laulaja-räppäri omaa intensiivisen musiikkikasvatuksen, mikä kuuluu artistin omassa musiikissa yllätyksellisenä genrejen sekoitteluna sekä määrätietoisuutena.

Uusin julkaisu kulkee nimellä Matka. Single on yhdessä vastikään oman albuminsa julkaisseen Yrjänän kanssa kirjoitettu ja tuotettu kappale.

Single syntyi ja muodostui ystävysten Lapin reissun aikana, jonka he matkustivat Baby Blun omistamalla asuntoautolla.

– Matka-biisi syntyi matkalla takaisin pitkältä Lapin reissulta. Kyseinen reissu sisälsi paljon sisäänpäin katsomista ja oli sukellus siihen, mitä tarkoittaa olla minä. Huomasin, että samat pahat asiat, joita olin reissuun paennut, löytyi oman pään sisältä. Vaikka biisi kertoo matkasta, kutsuu se siis introspektioon, hän kuvailee.

Emma Salokosken Veden alla -kappaletta samplaava biisi on artistin viimeinen julkaisu ennen huhtikuussa julkaistavaa debyyttialbumia. Salokosken kappale on artistille lapsuudesta tuttu, sillä se on hänen perheenjäsenensä yksi suosikkikappaleista.

– Emma Salokosken Veden alla on tuttu kappale lapsuudestani. Se on yksi äitini lempibiiseistä ja hän lauleskeli sitä usein kotona. Kappaleen säveltäjä Eero Heinonen on myös vanhempieni ystävä ja hän soitti sitä kitaralla kotonamme, kun olin nuori, hän muistelee.

Kuuntele herkän tunnelman omaava biisi alta.