Axel Kala ottaa haltuun itselleen uuden tekstillisen teeman: ”Tää on huumaava ja samalla haikee biisi ihastumisesta”

Ville Leppänen

Artisti keikkailee ensimmäistä kertaa ikinä marraskuussa alkavalla KPC Tourilla.

Räppäri ja tuottaja Axel Kala julkaisi tänään singlen Sait mut jäämään, jolla on mukana pitkään artistin kanssa yhteistyötä tehnyt tuottaja Skywalk. Uudella biisillä artisti ottaa haltuun itselleen uuden tekstillisen teeman jossa aihepiiri pyörii lämpöisten tunteiden ympärillä.

– Sait mut jäämään on huumaava ja samalla haikee biisi ihastumisesta. Mä en oo kirjottanu tästä aiheesta kappaletta koskaan aiemmin ja tän biisin kohalla se vaan tuntu oikeelta. Oltiin mökillä Skywalkin kans ja palasin siellä mun junnuvuosien kotibileisiin ja tää biisi vaan synty. Mä heitin tän idiksen jo kauan sit et Skywalk ois mukana jollain mun biisillä ja kappaleen kohdalla tähdet oli kohillaan ja sain mitä halusin. Must tuntuu et meidän äänet ja tekstit fittaa hyvin yhteen tän tarinan kohdalla, Axel kuvailee.

Biisi on myös artistin ensimmäinen kappale, joka kertoo naishenkilöstä.

– Tää on, kuten mun kaikki muutkin biisit, saanut inspiraation mun omasta elämästä. Joskus värikynää on enemmän ja joskus ei yhtään. Joku joka on kuunnellu mun kaikki aiemmat biisit ehkä tietää kans, et tää on mun ensimmäinen biisi ikinä mikä  kertoo naisesta.

Ennen keikkailua aristanut Axel tekee nyt loppuvuodesta myös uuden odotetun aluevaltauksen, sillä artisti nähdään marras-joulukuussa KPC Tourin kaikilla keikoilla.

– Jännittää aika paljon, mut ei pelota. Tuntuu et tää keikkailu juttu tapahtuu nyt luonnollisesti. Mulla ei oo ikinä aiemmin ollu esiintymisviettii niinku monella muulla, mutta kaikki tää mitä nyt on tapahtumassa tuntuu oikeelta.

Alun perin räppärin ei pitänyt olla mukana esiintymässä artistina kiertueella.

– Mähän siis lupauduin alunperin ainoastaan DJ:ksi tälle kiertueelle, mut Gettomasa puhu mut ympäri ja sen jälkeen jotain muuttu mun ajattelussa keikkailun suhteen. Mulla on tapana tehdä asioita vasta sit kun koen olevani siihen valmis ja nyt oon mielestäni siinä pisteessä, hän paljastaa.

Juuri julkaistu single on osa Axel Kalan debyyttialbumia, joka julkaistaan alkuvuodesta 2023. Artisti haluaa saada mukaan projektille oman tämän hetkisen musiikillisen maailman kokonaisuudessaan.

– Mun tuleva albumi kiteyttää suurimman osan niistä tunnetiloista missä tykkään uida melkein joka päivä. Mä tykkään melankoliasta ja futuristisuudesta ja Axel Kala pohjautuu lähes kokonaan niihin. Yritän tehä tästä levyn joka avaa mun tän hetkisen musiikillisen maailman kokonaan kaikille.

Kuuntele ihastumisen fiiliksistä kertova biisi alta.