Avaimen Punaisesta tiilestä tulee uusinta värivinyylinä – klassikon rajoitettu kasettipainos on jo ulkona

Alfons Helsinki

Levykauppa Äx on painattanut kasettiformaattiin muitakin olennaisia suomirap-julkaisuja.

Fintelligensin 20 vuotta täyttänyt Renesanssi julkaistiin äskettäin ensimmäistä kertaa vinyylinä, jolla kaksikko onnistui tekemään jopa listahistoriaa. Rähinän alkuaikojen tuotantoa on lähetetty vinyylipainoihin enemmänkin, sillä Avaimen Punaisesta tiilestä on tulossa uusi uusintapainos sen 20-vuotisjuhlavuotena.

Suomalaisen hiphopin ehkä isoin klassikko on painettu aiemminkin vahalle useampaan otteeseen, mutta tuleva painos on pitkäsoitolle ensimmäinen punaisella värivinyylillä. Lisäksi albumi on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa rajoitetusti kasettina, joka julkistettiin osana Levykauppa Äxän Black Friday -kampanjaa.

Syksyllä suomirap-vinyyliuusintapainoksien peliin liittynyt ketju on laittanut myyntiin eksklusiiviset kasettipainokset muutamasta muustakin korkean profiilin suomirap-julkaisusta. 60-200 kappaleen kasettijulkaisujen joukkoon kuuluvat myös albumit Palefacelta, Pyhimykseltä, Tapani Kansalaiselta ja Tulenkantajilta.

Renesanssin tapaan Punaisella tiilellä on uusintapainoksen painoskoosta riippuen hyvät mahdollisuudet nousta takaisin Suomen viralliselle albumilistalle. Fintelligens saattaa yhtä lailla palata listalle helmikuussa, kun Sony tuo markkinoille lisäpainoksen nopeasti loppuunmyydystä Renesanssi-vinyylistä.

Punaisen tiilen ohella alkuvuodelle 2021 on tiedossa saman artistin katalogista toinenkin vinyylipainos. Rolling Records julkaisee Asan uran toisesta isosta kulmakivestä eli vuoden 2005 Leijonaa metsästän -pitkäsoitosta vinyylipainoksen oranssilla vinyylillä.

Korkean kysynnän innoittamana Sonylla on suunnitteilla vinyylipainokset kahdesta muustakin Fintelligens-albumista. Saa nähdä, innostuuko Warner vastavetona painamaan tai lisensoimaan esimerkiksi Kapasiteettiyksikön Warnerin kautta tulleet platat vinyylimuotoon.