Autenttisia ajatuksia eropäiväkirjan muodossa: Serafiina kasvaa debyytti-EP:llään surun kiemuroista vahvaksi naiseksi

Artistilupaus tullaan näkemään kesän aikana myös ensimmäistä kertaa festareilla.

Warner Musicin alla levyttävä artistilupaus Serafiina julkaisi ensimmäisen biisinsä Spotifyhin viime vuonna, jonka jälkeen artisti on julkaissut yhteisiä kappaleita muun muassa Noton sekä Mikael Laurentin kanssa.

Nyt pehmeän äänen omaava artisti julkaisi debyytti-EP:nsä Serafiina EP, joka sisältää yhteensä seitsemän kappaletta sekä albumille johdattelevan intron. Tyylillisesti kokonaisuudella kuullaan soundimaailmaa jossa yhdistyy poppi, r&b, brittigarage ja breakbeat.

– Jännittää! Oon tehny nii kauan musaa ni nyt tän EP:n julkasu on sellanen eka askel kunnolla musa uralle, nyt kaikki alkaa sillai kunnolla! Tulevaisuudessa haluun tuoda esiin myös lisää sitä mun rnb puolta ja tässä jo testailinkin vähän kepillä jäätä sen kanssa, hän toteaa.

Visuaalisesti vangitsevat promokuvat sekä kansikuva ovat Turussa vaikuttavan Atlas Woon sekä Jakipi:n käsialaa. Hempeän värimaailman omaavat kuvat vangitsevat artistin lämpimän energian ripauksella taianomaisuutta, johon löytyi helposti yhteisymmärrys saman vision omaavan kuvaajan kanssa.

– Tulee erilaisii maalauksii ja kansikuva on Jakipi:n tekemä, 3D maailma. Oon tosi visuaalinen tyyppi ja tarkka siitä ilmeestä, suurimmaks osaks teen mun visut ite nii hyvä ku on löytäny Atlaksen kaltasen tyypin joka lukee mun ajatuksia.

Kokonaisuuden tuotantotiimissä työskentelivät Kim Mannila sekä Aleksanteri Hulkko ja Skywalk.

– Tän prokkiksen eka demo on tehty Kimin kaa, nii se oli jotenkin luonnollista tehdä intro ja eka biisi yhessä. Loput biisit on Aleksanterin kanssa tehty, paitsi Hullu, jonka tuotti Skywalk.

Sanoituksisa apuna toimi laulajan kanssa aiemminkin työskennnellyt omaa musiikkiuraansa luova Ani.

– Anin kans on helppo kirjottaa! Meillä on sellanen henkinen yhteys, hän naurahtaa.

Serafiina kertoo kokonaisuuden olevan aikajana yhden ihmissuhteen päättymisestä ja elämästä sen jälkeen.

– Vähänhän se hassulta tuntuu, että omaan eroon liittyvät jutut on nyt julkisia, samalla on ihanaa jos näistä saa sellasta voimaantumista. Aiemmin tältä kokonaisuudelta julkastuista singleistä oon saanut ainakin palautetta, että niiden sanoma on sellainen mitä fiilaa.

EP:ssä käsiteltävä kasvutarina on luultavasti hyvin monelle joskus suhteessa olleelle ihmiselle samaistuttavia sanoituksia sisältävä.

– Tää oli mulle semmonen kasvutarina: koin et oon hullu, sit menin terapiaan, aloin fiilaa ja löytää itteeni, opin asioita suhteessa, sain itseluottamusta ja otin sellasta girl boss asennetta itelle. Päällimäisenä se ajatus, et huonot suhteet voi kasvattaa niin paljon. Siinä tuntuu hetken pahalta, mut sit tajuu et okei se piti käydä läpi et voi olla se mikä nyt on, hän kuvailee.

Itselleen eniten resonoiva kappale artistille tarinallisesta projektista on asenteen täyteinen, ja viimeisenä single lohkaisuna julkaistu Player.

– Player for sure on henkilökohtanen suosikki täl hetkellä! Etenki nyt ku on gemini season ja oon gemini! Sitä voi mun mielestä laulaa ihan kaikki, ajatus biisiin lähti siitä et olin turhautunu tiktok räppäri soppaan ja heikkoihin lyriikoihin missä jätkät puhuu vaa tosi pinnallisista jutuista. Sit päätin et teen samalla asenteel biisin naisen näkökulmasta.

Maanläheinen laulaja kertoo olevansa täysin sama ihminen niin artistina kuin muulla ajallansa: yöpuvussa kauppaan kulkeminen on enemmän kuin ok ja keskustelemaan tuleminen on enemmänkin kuin sallittua.

– Musta on ihanaa jos välitän helposti lähestyttävää fiilistä. Asutaan tällä hetkellä vielä vähän syrjemmässä ja mua ei haittaa muutenkaan jos mulla on tukka vähän huonosti tai meen vaikka yökkärissä kauppaan. En muutenkaan haluu että on sellasta artistipersoonaa erikseen, koska sillon mun on vaan helpompi olla, et vaa oon oma itteni koko ajan, hän pohtii lämpimästi hymyillen.

Kesällä nouseva artisti tullaan näkemään myös Ruisrock-festivaaleilla. Sitä ennen artisti juhlistaa EP:tä kuitenkin levyjulkkareiden muodossa Helsingin Kuudennella Linjalla perjantaina  9. kesäkuuta.

– NOTO esiintyy siellä myös ja vedetään meidän yhteinen biisi!

Nappaa autenttisia sanoituksia omaava kokonaisuus kuunteluun alta.