$auli julkaisi Katutason ja Sony Musicin yhteistyön ensimmäisen kappaleen

Samuli Vienola

Artisti muistetaan aikaisemmin kuuluneen Kuben omistamaan Killah Recordsiin.

Mäkki, oikealta nimeltään Gert Kaasik, pyörittää oman rap-uransa lisäksi Katutaso levy-yhtiötä. Musiikkikentällä jo pitkään monipuolisesti töitä tehnyt räppäri on solminut nyt sopimuksen labelinsa ja Sony Musicin välille.

Yhteistyön ensimmäinen kappale on artistilupaus $aulin kappale nimeltä Lumienkeleitä.

17-vuotiaana oman musiikkinsa julkaisemisen aloittaneen $aulin aiempiin julkaisuihin kuuluu muun muassa viime kesänä julkaistu single Pukki sekä vuonna 2021 julkaistu MIELIKUVA EP:n, jossa kuullaan mukana muun muassa tänä vuonna suuressa nosteessa ollut Senya. Artistin kappaleissa käsitellään laajasti aiheita nuoren miehen mielenmaisemista.

– Käsittelen biiseillä eri fiiliksiä muun muassa ahdistuksesta, riittämättömyyden tunteista ja siitä syntyvistä paineista. Mukaan mahtuu kans paljon positiivisia näkökulmia ja ajatuksia kuitenkin, et en pyöri biiseillä aina niin harmaissa keloissa, hän naurahtaa lämpimästi.

Artisti on uudesta levytyssopimuksestaan positiivisilla fiiliksillä. Laulajalla onkin suunnitteilla jo seuraavat single julkaisut sekä debyyttialbumi.

– Tuntuu hyvältä lähtee tällä porukalla toteuttaa tulevii projekteja ja on kova luotto et hommat skulaa.

Nykyisin Helsingin Kalliossa asuva artisti kuvailee oman musiikkinsa olevan melodista ja tunteiden täyteistä. Suurimman osan tulevan albuminsa biiseistä artisti äänittää kotistudiossaan inspiraation iskiessä yön pikkutunneilla.

– Levyä ja sitä ennen näitä muutamia singlejä tehdessä mua on inspiroinu vahvasti kaikki kuluneen vuoden tapahtumat. On ollu tosi tapahtumarikas vuos hyvissä ja huonoissa merkeissä, jonka takii biisejä on syntyny tosi aidoista tunteista. Myös mun asuinympäristö inspiroi tällä hetkellä tosi paljon, koska elän niin keskustan sykkeessä. Aina jos meinaa tulla päässä joku blokki, nii katon vaa ikkunasta ulos tai meen kävelylle nii päässä taas rullaa.

Tänään julkaistu single kertoo tarinaa uuden sivun kääntämisestä elämässä.

– Tää on tavallaan sellanen uuden ajan aloitus ja uuden sivun käännön meininkii omaava kappale. Biisissä puhutaa tosi vanhoista kokemuksista ja fiiliksistä mut samalla katsotaan vahvasti kanssa eteenpäin, hän kuvailee.

Ennen ensi vuonna ulos tulevaa albumia artisti julkaisee vielä kaksi singleä. Fiilistele $aulin, Katutason ja Sony Musicin yhteistyön ensimmäistä singleä tästä: