20 vuotta Murda Muzikista – Mobb Deep -kaksikon Havoc saapuu Suomeen

Havoc keikkailee toistamiseen Suomessa ilman Prodigyä.

Hiphopin ikonisimpiin kaksikoihin lukeutuvan Mobb Deepin klassikkoalbumin Murda Muzikin julkaisusta tuli elokuussa kuluneeksi 20 vuotta. Sen kunniaksi järjestetty 20 Years of Murda Muzik -kiertue saapuu Helsingin The Circukseen sunnuntaina 15. joulukuuta.

Kiertue on omistettu Mobb Deepin kesäkuussa 2017 Las Vegasissa tapaturmaisesti kuolleen keulahahmon Prodigyn muistolle. Kiertuekokoonpanoon kuuluvat duon toinen osapuoli eli tuottajanakin kunnostautunut Havoc, ”Mobb Deepin epävirallinen jäsen” Big Noyd sekä DJ L.E.S. Kotimaisista nimistä tapahtumaan on buukattu lämmittelijäksi MC Taakibörsta.

Vuonna 1999 julkaistu Murda Muzik on rap-duon neljäs albumi, josta muodostui yhtyeen suurin kaupallinen menestys. Levy oli niin odotettu, että siitä myytiin kaduilla jopa kolmea erilaista bootleg-versiota ennen sen julkaisua. Platinarajan rikkoneen pitkäsoiton isoimmaksi hitiksi nousi Quiet Storm, jonka remixillä oli mukana Lil’ Kim. Muita fiittaajia albumilla olivat muun muassa Nas, Raekwon ja Kool G Rap.

Vaikka Mobb Deepin nimellä markkinoitu tapahtuma ilman Prodigyä kuulostaakin erikoiselta, niin se ei ole edes ensimmäinen laatuaan Suomessa: Havoc saapui Helsinkiin ilman aisapariaan myös joulukuussa 2006. Tuolloin yhtyeen oli tarkoitus keikkailla Nosturissa Blood Money -albuminsa Euroopan-kiertueen tiimoilta, mutta Prodigy jäi siltä pois jouduttuaan sairaalaan sirppisoluanemiansa takia. Osa kiertueen keikoista peruttiin kokonaan, mutta Kool Kat Records toi silti Nosturiin Havocin, The Alchemistin, Sam Scarfon ja 40 Gloccin.

Mobb Deep ehti keikkailla Suomessa ennen Prodigyn kuolemaa täydellä kokoonpanolla kolme kertaa. Kool Kat Records buukkasi ryhmän ensimmäistä kertaa Suomeen tammikuussa 2005, ja kymmenen vuotta myöhemmin duo keikkaili Tampereen Blockfesteillä. Välissä Queensbridgen kaksikko otti haltuunsa Tavastian kesällä 2014.

Lipunmyynti The Circuksen tapahtumaan alkaa Lippupalvelussa perjantaina 20. syyskuuta. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.