NCO – Addikti

Julius Konttinen

NCO
Addikti
Skorpioni

NCO, oikealta nimeltään Nino Ensio Mufu, julkaisi albumin täynnä tärkeitä ajatuksia ja aiheita. Erilaisiin addiktioihin keskittyvässä albumissaan artisti tuo äänensä kuuluviin aiempaa monipuolisemmalla tavalla, esitellen räppäämisen lisäksi taitojaan myös laulaen. Sukupolvensa kipupisteisiin keskittyvällä kahdentoista kappaleen kokonaisuudella esiintyvät myös Sebastian Noto, Dizzy sekä Lil Yayo.

Albumi lähtee käyntiin kappaleella Lisää, joka julkaistiin singlenä hieman ennen albumin ulos tuloa. Mieleenpainuvat sanoitukset ja biitti ovat punainen lanka, joka kulkee mielestäni koko albumin läpi, vaikka tarinat ja tahti keskenään eroavatkin vahvasti toisistaan. Kokonaisuudella löytyy monipuolisesti ajatuksia ja kokemuksia niin rakkaudesta ja henkisen yhteyden löytämisestä toisen kanssa kuin asennetta omaavia ajatuksia, joista hyvä esimerkki on kappale Kusipää.

Omiksi suosikkikappaleiksi kokonaisuudelta nousivat mieleenpainuvien rytmien saattelemana Lisää, Woke sekä Koko yö, jotka myös muodostuivat nopeasti korvamadoiksi. Koko yö -kappaleen sanoitukset ovat osittain helposti samaistuttavia. Biisissä pääsee kuulemaan myös paremmin NCO:n taitoa laulaen, joka on mielestäni kiinnostava ja hyvä lisä artistin musiikissa.

Vaikka albumilla esitelläänkin paljon muun muassa Blockfesteille saapuvan artistin uudenlaisia puolia, niin mukana kulkee myös vahvasti Ensiolle entuudestaankin tuttuja elementtejä, joka on luultavasti usealle kuuntelevalle mieluinen asia.

Aikaisempaan albumiin verrattuna Addikti sisältää syvällisempiä aatteita, jonka vuoksi tartuin tähän itse aiempaa kokonaisuutta enemmän. Mielestäni oli myös hienoa päästä kuulemaan vierailevia artisteja, joista esimerkiksi Dizzy on pitänyt hetkellisesti pientä julkaisutaukoa ennen seuraavia projektejaan.

ARVOSANA: 4,5/5