Läpimurron partaalla: Ruotsalaisten kaksoisveljesten muodostama Deki Alem saapuu Helsinkiin

Ruotsalaisduo Deki Alem sekoittaa alalajeja, kuten drum & bassia, dancea ja grunge räppiä keskenään.
Noah Agemo

Drum and bass kohtaa punkin, tanssin, grungen ja rapin.

Oletko koskaan kokenut niitä öitä, jolloin haluat hyppiä House of Painin tahdissa, tuntea King Krulen sanat sisälläsi, heittää ilmaan iskuja Sleaford Modsin tahtiin ja reivaa Roni Size -kappaleiden tahtiin? Deki Alem tarjoaa mahdollisuuden kokea kaikki nämä tunteet yhdessä. Heidän musiikkinsa on tämän tyyppistä tilaa ja hetkeä.

Ruotsin parhaiten varjelluksi salaisuudeksi kutsuttu Deki Alem on läpimurron partaalla, ja kaksoisveljesten muodostama duo on tullut tunnetuksi ainutlaatuisesta musiikkityylistään, joka yhdistelee drum’n’bassia, post-punkia ja hiphopia. He ovat siirtyneet pikkuklubeilta suurten festivaalien lavoille, kuten Roskildeen, Pukkelpopiin ja Lowlandsiin, ja heitä on nähty jopa Gorillazin lämppärinä. Seuraavana vuorossa on Helsingin Kuudes Linja sunnuntaina 5. marraskuuta 2023.

Yhtye on ollut ehdokkaana Ruotsin Grammis-gaalassa ja julkaisi aiemmin tänä vuonna toisen EP:nsä Fluent Stutter, joka vei heidän musiikkinsa uudelle tasolle tarjoten pirskahtelevaa, tanssittavaa ja tarttuvaa musiikkia. Voit pitää hauskaa ja tanssia Chikken At The Mall -kappaleen tahdissa, mutta heti sen jälkeen voit omaksua klassisen punk-asenteen kuunnellessasi Leave Me Alone -kappaletta.

Deki Alemin musiikki heijastelee heidän monipuolisia musiikillisia vaikutteitaan. Heidän äitinsä kuunteli maailmanmusiikkia ja jazzia, vanhempi veli toi kotiin paljon hiphopia ja garagea, ja heidän siskonsa oli suuri Backstreet Boysin ja Spice Girlsin fani. Tämä sulatusuuni eri vaikutteita on tehnyt Deki Alemista 90-luvun henkeä hehkuvan musiikillisen kokonaisuuden, joka on kuitenkin vahvasti kiinni 2000-luvun musiikkikentässä.

Helsingin Kuudennella Linjalla järjestettävä Deki Alemin esiintyminen sunnuntaina 5. marraskuuta 2023 tarjoaa suomalaisyleisölle mahdollisuuden uppoutua tämän monipuolisen yhtyeen musiikin maailmaan. Nappaa liput tulevalle keikalle Ticketmasterista.

Alta voit tutustua yhtyeen musiikkiin, mikäli se ei ollut vielä tuttu.