Kuka on jyväskyläläinen artistitulokas Kofi One?

Myös koripalloilijan urasta haaveillut artisti julkaisi debyyttinsä helmikuussa. 

Artistitulokas Kofi One julkaisi perjantaina kolmannen singlensä. Tänä vuonna kappaleella Sleepless debytoinut jyväskyläläinen on tähän mennessä tarjonnut kuulijoilleen pääasiassa melodista räppiä.

– Artistina mä teen tosi vaihtelevasti, energisestä rauhalliseen vibeen, R&B:sta räppiin melodioilla tai ilman. Moodin mukaan niin sanotusti. Tuontanto mitä oon nyt julkaissu on enimmäkseen melodista räppiä, hän tiivistää.

Kofi kertoo olleensa aina kiinnostunut musiikista, mutta ajatus artistiudesta heräsi vasta myöhemmällä iällä. Lapsuuden unelmana oli pelata koripalloa ammatiksi, mutta sittemmin harrastuksen loputtua ihmiset ympärillä inspiroivat musiikin pariin. Kaksiosainen taiteilijanimi on puolestaan syntynyt oman toisen nimen myötä.

– Kofi on mun toinen nimi ja se tarkottaa perjantaina syntynyttä poikaa. One siihen perään tuli vaan lennost, oon ainoo Kofi täältpäi.

Nyt tuloksena on kuluneen vuoden aikana julkaistut kolme singleä, joista jokaiselle löytyy myös musiikkivideo. Uusin julkaisu kantaa nimeä Malta ja kyseinen teema juontaakin juurensa kaveriporukan Maltan reissuun. Kappaleen musiikkivideo on kuvattu niin ikään Maltalla ja se on Kassu Palénin käsialaa.

Vaikka artisti ponnistaa räpin pääkaupunkina tunnetun Jyväskylän Kuokkalasta, haluaa hän tarjota jotain uutta niin kaupungin, kuin myös kotimaan skeneen; tärkeäksi hän mainitsee etenkin melodisuuden yhdistettynä rap-musiikkiin. Isona osana tekemistä kulkee myös oma tiimi, jonka jäseniä yhdistää Kofin mukaan etenkin mentaliteetti.

– Meidän tiimi ”Flyys Aina Mieles” kaikki tullaan samast kaupungist, samankaltasist taustoist. Kaikki samaistuu toisiinsa ja puhaltaa yhteen hiileen. Kaikilla on tähtäimessä samat asiat, ja me tiietää mitä meiän tarvii tehä niitten eteen, Kofi kertoo.

Artisti kertoo, että tuleva vuosi pitää sisällään lisää julkaisuja ja myös suurempi kokonaisuus on jatkuvasti työn alla, mutta se näkee päivänvalon vasta myöhemmin. Tulevaa odotellessa voit katsoa alta uusimman musiikkivideon.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.