Kiki julkaisi uuden singlen kultaa myyneen debyyttialbumin jälkeen

Kiki istumassa katukivetyksellä.
Kreikkalaisvaikutteisella Fobia-kappaleella kuullaan myös Kikin toisen kotimaan sävyjä.

Pop-artisti Kiki julkaisi uuden singlen, joka käsittelee suurta rakkautta ja menettämisen pelkoa.

Kiki, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2023 julkaistun kultaa myyneen Intuitio-debyyttialbuminsa myötä, kertoo uudesta kappaleestaan: ”Pitkään ajatus kuolemasta pelotti, kunnes tajusin, ettei me ihmiset niinkään kuolemaa pelätä, vaan jopa itsekkäästi pelätään elämää täällä ilman meille rakkaita ihmisiä. Fobian aihe on iso ja syvä, niin haluttiin tuoda tuotantoon keveyttä, perinteisiä melodioita modernisti tehtynä ja ripaus Kreikkaa.”

Kreikkalaisia vaikutteita ja uutta rohkeutta

Uudessa Fobia-kappaleessa on mukana kreikkalaisia vaikutteita, joita korostaa busuki-kitaran käyttö. Kiki on lisännyt kappaleeseen elementtejä toisesta kotimaastaan Kreikasta, mikä tuo kappaleeseen uniikin säväyksen.

Fobia merkitsee uuden vaiheen alkua Kikin musiikkiuralla.

– Pyrin olemaan vielä rohkeampi ja rehellisempi mun musiikissa. Tavallaan samaa Kikiä, mutta freesimpää ja tietyllä tavalla kypsempää, kun koko ajan kasvaa ihmisenä, artistina ja biisintekijänä, Kiki kuvailee.

Kappale on syntynyt yhteistyössä laulunkirjoittaja Jaakko Kiurun ja tuottaja Skywalkin kanssa.

– En ollut tehnyt koskaan ennen Skywalkin kanssa musaa ja heti ekalla sessiolla syntyi Fobia! Oli ihanaa ja helppoa tehdä tätä, Kiki hehkuttaa.

Intuitio-albumin jälkimainingeissa

Kikin debyyttialbumi Intuitio esitteli artistin tummanpuhuvaa soundia ja dramaattisia äänimaisemia. Albumi, joka julkaistiin lokakuussa 2023, kuvasi artistin kasvutarinaa ja sisälsi kymmenen kappaletta, joista viisi oli täysin uusia. ”Musan luominen on mulle terapiaa, ja kirjoitan ideoita niiden tullessa elämästä ja sen tuottamista fiiliksistä,” Kiki kertoi albumin julkaisun yhteydessä.

Albumilta nousi esiin erityisesti fokusbiisi Jos sul ei oo mua, jossa Kiki käsittelee nykymaailman pinnallisuutta. Kappaleella kuullaan myös Emma-palkitut artistit Bess ja F. ”Jos sul ei oo mua ottaa pieni pilke silmäkulmassa kantaa nykypäivän pinnalliseen maailmaan,” Kiki kuvaili.

Alta voit kuunnella Kikin uusimman Fobia-singlen.