Juno julkaisi tupla-albumin: Yksi kokonaisuus popimmalla pohjalla ja toinen on pyhitetty vanhan liiton räppimeiningille

Artistin uusimmalla projektilla otetaan kantaa muun muassa yhteiskunnan epäkohtiin.

2000-luvun alussa soolouransa räppärinä aloittanut Juno on julkaissut uransa aikana peräti kahdeksan koko pitkää albumia, joiden lisäksi vuosien varrella on kertynyt myös useita singlejä. Artistilla on biisejä muun muassa JVG:n, Jonna Tervomaan, MC Kajon, Palefacen, Laineen Kasperin, La Hakan, Graciaksen sekä Brädin kanssa, joista osa kuullaankin vasta julkaistulla projektilla.

Tänä vuonna kuuden lapsen isä päätti julkaista toisen tupla albuminsa, josta ensimmäinen hieman popimpaa puolta näyttävä osa, Eden, julkaistiin muutama viikko sitten. Tänään julkaistu albumin toinen osa kulkee nimellä Henkosii & henkevii, jolla Juno tekee paluun juurilleen puhtaan rap-ilmaisun pariin. Tuottajana albumilla on artistin luottotiimiin kuuluva Janne K.

– Idea tähän lähti korona vuosien aikana tehdystä Eden levystä joka just julkaistiin. Kaikki keikat meni oikeestaan niinä vuosina pois ja pidettiin levy-yhtiön kaa palaverii, et mitä tehään. Sit kans puolet bändistä muutti pois helsingistä. Kysyin palaveris saanks tehä Jannen kaa iha vaa räppii sit tän takii ja sit se sopi. Täl kokonaisuudel on kunnon vanhan liiton räppi meininki, mul on Jannelt biittei joltain viidentoist vuoden ajalta, niil oli helppo lähtee duunaa tätä, hän kertoo.

Uransa aikana yli 300 julkaistulla biisillä räpännyt Juno kertoo tupla-albumin julkaisun syyn piilevän yksinkertaisesti innossa saada kappaleet kuuntelijoiden korville.

– Oon aina ollu sellanen etten jaksa hautoo mun musaa. Tossa oli pari vuot taukoo ja nyt on ollu  hyvä elämän tilanne nii oon pystyny viettää paljon aikaa studiolla, mul on myös studio kotona joka helpottaa. Sit kans tiesin että ku nää on julkastu ni pääsee taas tekee uutta. Tää on mun toka kerta ku julkasen kaks albumii putkeen, ni seuraavaks vois tehä sit vaa yhen ja yksin kokonaa ilman fiittei. Mul on ollu aina bändi tai muit artistei mukana ja oon mieltäny sen tosi sellaseks kavereiden kaa tekemiseks, nyt vois kokeilla millasta se on sit toisin päin.

Oma fiilis artistilla on uusista julkaisuista hyvä. Juno toivoo etenkin toisen, tuoreimman kokonaisuuden herättävän ihmisissä ajatuksia maailman epäkohdista.

– Toivottavasti tää laittaa ihmiset ajattelee. Oon kelannu täs sellasest tarinan kertojan roolist meidän maailman ja valtion ongelmakohtii, mitkä on must hassui ja mitkä asiat ei futaa. Biisi nimelt Täynnä hyvää on sellanen mist oon fiiliksissä koska mukana on monta naisräppärii jotka on Valma, Mon-Sala ja Yavis. Räppään siin esimerkiks seksuaalirikollisist jotka tekee yhä niit 100 ooo euron duunei niiden aseman vuoks, mut sit ne jotka ei omaa samaa statust lynkataa täysin ja niiden elämä voi olla pilal samast jutusta. Et tavallaa se ajatus siitä et löytyis sellanen hyvä väli hyvän ja pahan välil mikä sopis kaikille tän sirkuksen keskellä, hän kuvailee pohtien.

Artisti kertoo useiden biisien syntyvän omista ajatuksistaan sekä kokemuksistaan. Musiikkivideoita kokonaisuudelle ei olla ainakaan vielä kuvattu, mutta jos kuvattaisiin, kertoo Juno fiilistelevänsä ennemmin maanläheistä menoa kuin glamouria ja materialistisilla asioilla leijumista.

– Oon tehny useit biisei mun omist keloista ja omast elämäst. Itelläki on se ruhtinaalliset kuus lasta, nii pitää sitäki miettii näit tehdessä, sillä moni nuori ihailee semmost roadman menoo ymmärtämät mitä se ees on, siin ei oo mitää siistii. Ollaan pyörotelty mieles Mac Millerin Best day ever tyylist musavideoo, semmonen glamour meno mitä näkee ei oo must Suomi juttu, ois kivempi ja enemmän mua kuvaa sellanen maanläheinen tunnelma. Kuvaajana toimis jompikumpi bändistä koska he molemmat kuvaa. Meil ei oo vaan löytyny viel aikaa tälle, hän toteaa.

Seuraavaksi Junolla on suunnitelmissa nauttia kesästä perheen kanssa, sekä juhlistaa uusia projekteja Helsingin Tavastialla torstaina 8. kesäkuuta. Keikalla tullaan näkemään useita vierailijoita sekä kuulemaan myös mahdollisesti myös muutamia vanhempia kappaleita.

Nappaa uusi kokonaisuus kuunteluun tästä: