Häpeilemätön kurkistus nuoruuden huolettomuuteen: Tältä kuulostaa artistilupaus Jaakko Kullan juuri julkaistu single

Joona Kurronen

Jaakko Kulta julkaisee räppiä ja poppia yhdistelevän korvamadon.

Helsingissä vaikuttava ja indienä uraansa luova Jaakko Kulta julkaisi viime viikolla tämän vuoden toisen singlensä, joka kulkee nimellä Ens elämä (ei jauheta). Vuoden ensimmäinen kappale oli Booa Musicin rosterissa vaikuttavan Safiran kanssa yhdessä tehty single Kevät.

Artisti kuvailee juuri julkaistun kappaleensa olevan häpeilemätön kurkistus nuoruuden huolettomuuteen. Kappaleessa lauletaan suhteeseen sitoutumisen vaikeudesta sekä tämän aiheuttamasta epävarmuudesta.

– Se on rehellinen ja suorasanainen kappale, eikä se peittele tai käytä kiertoilmauksia. Mun tyylille ominaisesti se on aika tunnelatautunut biisi. Siinä on kuultavissa vahvasti sellasta narsistista välinpitämättömyyttä, mutta petollisen herkässä ja rakastavassa kuoressa, hän avaa.

Rehelliset sanoitukset omaava kappale kuvaa Jaakon mukaan epätasapainoista suhdetta, joka kumpuaa osittain omien kokemuksien pohjalta.

– Biisi kuvaa epätasapainoista suhdetta, jossa kumpikin haluaa vähän eri asioita. Se heijastelee omaa sekalaista tunnemaailmaa ja sitä, kuinka en tiedä edes mitä itse haluan. En sano, että biisin kertoja olisin minä, mutta siinä on kokemuksia omasta elämästä, hän jatkaa.

Vuodesta 2020 Spotifyssa musiikkiaan julkaissut, myös säveltäjänä työskentelevä artisti on luonut viime vuonna singlejen lisäksi yhden suuremman projektin, nimittäin EP:n nimeltä Valo, joka koostuu yhteensä kuudesta kappaleesta. Artisti noteerattiin myös YleX:n Viikon nosteessa artistien joukossa Safiran kanssa luodun yhteisen kappaleen julkaisun myötä ja on päässyt kuluneen vuoden aikana myös muutamia kertoja keikkalavoille.

Nappaa artistin uusin kappale kuunteluun tästä: