Gasellit valmistautuu uuden albumin julkaisuun – Ääni kähee ku Tiihosella on viimeinen single projektilta

Nana Sibelius

Yhtyeen keikoista on muodostunut festarilavojen vakioilmiö.

Gasellit julkaisivat uutta musiikkia perjantaina. Tuore single Ääni kähee ku Tiihosella on viimeinen single 31. maaliskuuta julkaistavalta Gasellin kyynel -albumilta, joka on peräti seitsemäs studioalbumi reilun kymmenen vuoden sisään. Uusi kappale tarjoaa tuttua rennon koomista puolta Gaselleista; alun perin idea biisiin lähti keikkareissulta, kun solisti Päkän ääni oli koetuksella.

– Thube sitten tsemppasi, että kansahan vaan tykkää kun kuulostat käheen äänes kanssa vähän enemmän Cheekiltä. Sieltä se kähee ääni pääty sitten biisin nimeen asti, kertoo Päkä.

Itse toteutus biisin osalta puolestaan tapahtui Hätä-Miikan yhtyeen WhatsApp-ryhmään lähettämien ääniviestien pohjalta, mikä tuntuu kiteyttävän Gaselleiden kyvyn tehdä biisejä lähes mistä vain aiheesta.

– Hätis paukutti yhtenä viikonloppuna täysin päättömiä ääniviestejä bändin Whatsapp-ryhmään ja me sitten alettiin seuraavalla viikolla kesken studiosession perkaamaan niitä porukalla läpi ja naurusta ei ollut tulla loppua. Niillä höyryillä päätettiin sitten sämplätä yhtä ääniviesteistä ja loopata Miikan huurunen nauru yheks biitin kantavista elementeistä. Se kuulosti yllättävän hyvältä ja nosti virneen meidän kasvoille. Toivottavasti reaktio on sama myös kuulijoilla, yhtye kertoo.

Gasellien ura alkoi albumista Kiittämätön, jota on seurannut aina vain uusi albumi, eikä loppua tunnu näkyvän. Lukuisten listahittien ja keikkojen myötä yhtyeestä on muodostunut festareiden vakioesiintyjä, aina Blockfestistä Ilosaarirockiin. Gasellien keikat tarjoavat aitoa ja iloista meininkiä, josta välittyy jäsenten välinen kemia ja tekemisen ilo.

Albumia odotellessa voit fiilistellä tuoretta singleä alla olevasta linkistä.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.