Fountain Recordsille sainattu tulokasartisti Tyson Blu valmistelee esikoisprojektiaan yhdistellen genrejä

Inspiraatio tuoreeseen singleen on saatu edesmenneen kongolaisen artistin kappaleista.

Eri genrejä fuusioiva tulokasartisti Tyson Blu julkaisi vastikään ensimmäisen afrobeat-vivahteisen Lay Low -kappaleensa kansainvälistä mainetta niittäneen tuottajan SanteriMD$Kauppisen Fountain Recordsin kautta. Artistiuraansa aloitteleva laulaja pohjustaa singlellään työn alla olevaa esikoisprojektiaan, joka julkaistaan ensi vuonna.

Santeri Kauppinen kuvailee artistia seuraavasti:

– Kun CherifBrandoCissokho esitteli Tyson Blun alkuvuonna, tuli jo demoista selväksi, että tässä on potentiaalisesti isoimpia artisteja, joita Suomesta on koskaan tullut. Ääni, melodiat ja koko paketti on poikkeuksellista nuorelle artistille, ja on mahtavaa päästä tekemään yhteistyötä aloittelevan supertähden kanssa.

Tuoreen singlen tuotannosta vastaavat kovassa nosteessa olevasta Fountain Productions -tuotantotalosta tuttu Bndries sekä Elements Musicin OlliPalmrothPalmunen, joka muistetaan etenkin Karri Koiran K.O.I.R.A.-albumin ja Yeboyahin debyytti-EP:n työstämisestä. Vokaalituotannoista vastasi myöskin Fountainilla tuottajana toimiva Danitello.

Kappale on saanut inspiraatiota yhdeltä kongolaisen musiikin suurimmista nimistä.

– Lay Lown inspiraatio tuli alun perin vanhoista Papa Wemban biiseistä. Ujostelen omasta musiikistani tai ylipäätään artistiuudestani puhumista, joten halusin tehdä biisin, joka näyttää just sen millainen mä olen. Olen luonteeltani aika villi ja arvaamaton, ja tässä biisissä halusin vaan flexata taidoillani, Tyson Blu kommentoi.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.