”En koskaan tiedä, miltä lopputulos tulee kuulostamaan, vaan kuuntelen mitä se biisi tarvii” – Kuka on kolme albumia tänä vuonna julkaissut Gleny?

Artisti aikoo julkaista tänä vuonna 12 albumia.

Gleny julkaisi perjantaina albumin ja se on peräti vuoden kolmas. Nimeä Mehiläiset kantava kokonaisuus on monipuolinen ja vahvalla taiteellisella visiolla varustettu. Rap-versejä löytyy, mutta yleisesti artistia on vaikea asettaa yhteen tiettyyn genrelliseen lokeroon.

– Mun musiikki on elämänmyönteistä, rehellistä, monipuolista ja egotonta. En koskaan tiedä, miltä lopputulos tulee kuulostaa vaan kuuntelen mitä se biisi tarvii, Gleny kertoo musiikistaan.

Kirkkonummelaislähtöinen 21-vuotias, oikealta nimeltään Aarni Hildén, julkaisi ensimmäiset biisinsä 2021 huhtikuussa tuplasinglen Kato silmiin/Sano terveisii muodossa. Sittemmin uutta musiikkia on saatu kuulla nykyajalle poikkeuksellisen tiiviiseen tahtiin. Ensimmäinen albumi näki päivänvalon viime vuonna ja kuluva vuosi on tuonut tullessaan jo kolme albumia. Suunnitelmissa onkin tänä vuonna julkaista 12 albumia eli kerran kuussa.

Taipumus luoda musiikkia poikkeuksellisen nopeasti kumpuaa Hildénin mukaan vain yksinkertaisesta luomisen kyvystä ja ilosta, jotka ovat vuosien mittaan kehittyneet runsaasti.

– Tehdessäni kappaleita vaikkapa viisi vuotta sitten se, että sai lopputulokseksi jotain millään tavalla miellyttävää kuultavaa vei monta päivää vääntämistä ja silloinkaan tekninen toteutus, kuten miksauksen balanssi ei ollut edes kohtuullisella tasolla. Ajan kanssa kehittyessä sekä taso että tahti ovat kehittyneet. En ole artisti, ainakaan siinä mielessä, että minua kiinnostaisi julkisuus, promo tai kuuntelijoiden koukuttaminen. Olen ehkä enemmänkin musiikintekijä, muusikko. Joten mikäli toteutustahtini kappaleille – joihin olen tyytyväinen – on tällainen, en näe sille syytä, että pidättäisin tekeleitäni maailmalta, ainakaan vielä, kertoo hän.

Kokemusta musiikin saralta on kertynyt varhaisesta lapsuudesta saakka Hildénin aloitettua sellonsoiton 6-vuotiaana. Myöhemmin myös lyömäsoittimet ovat olleet osa elämää ja niistä tutuimmaksi on käynyt vibrafoni. Ajatus oman musiikin julkaisemisesta heräsi kohtuullisen myöhään, vasta vähän ennen ensimmäistä tuplasingleä – tekeminen on lähtenyt siis puhtaasta luovuudesta ja lähtökohdat ovat edelleen samat.

– Uskon siihen, ettei kannata liian aikaisin alkaa julkaisemaan, ettei käy niin että tulleen huomion kautta pystykään tarjoamaan sitä taiteellista arvoa, mitä kuuntelijat toivoo. Se on myös tosi tärkeetä jonkunnäköisen oman tyylin ja prosessin kehittämiseen ettei turhaan sekota hommia keskittymällä sen itse musiikin kannalta epäolennaisiin asioihin, kuten sosiaaliseen mediaan, julkaisusuunnitelmiin tai esimerkiksi featteihin.

Hildén kertoo, ettei ole varsinaisesti haaveillut artistiudesta, vaan musiikki on vain sattunut olemaan otollisimpia tapoja purkaa luovuutta. Inspiraatioista hän kertoo, ettei niitä ole, vaan enemmänkin pakonomainen tarve tehdä.

– Ei sen varmaankaan olisi tarvinnut olla musiikkia, vaan mitä vain luovaa, mutta musiikkiin on tällä hetkellä parhaat valmiudet. Uskon monen luovan ihmisen yhtyvän tähän ajatukseen.

Glenyä voisi kuvailla taiteelliseksi sanansaattajaksi, jonka musiikki välittää rehellisiä tunteita ovelien sanoitusten ja mielenkiintoisen tuotannon saattelemana. Musiikillaan hän haluaa edustaa uuden sukupolven puolta, jonka musiikki on puhtaasti taidetta, eikä viihdettä.

Perjantaina julkaistun albumin kappaleelle mitä teen tääl?? julkaistiin musiikkivideo, jonka pääset katsomaan alta. Biisillä vierailevat myös Spilled Cereal -kollektiiviin kuuluvat Whoisjerppa ja Toke.