Eevil Stöön kynä ei ole tylsymässä – jatko-osa Teosto-palkitulle Marsipan Wavelle on osoitus siitä

Iiro Kuosmanen

Tuoreella albumilla on tuttuja tekijöitä ja ripaus menneisyyteen viittaavaa.

Ei Punainen tiili, vaan Puolikas tiili – uusi Eevil Stöön albumi osoittaa ettei artistin lyyrisyydelle näy loppua, saati sitten huikealle julkaisutahdille. Sanaleikkien ja metaforien maestro palasi astetta tummempiin sävyihin vastikään Teosto-palkitun Marsipan Wave -teoksen jälkeen, josta uutisoimme aikaisemmin.

Uutta levyä voidaan pitää jatko-osana edelliselle, ja tiedotteessa kerrotaankin näiden olevan eräänlaisia sisarusalbumeita. Mutta mistä tulee Asan eli entisen Avaimen Punainen tiili -debyyttialbumia muistuttava nimi projektille?

– Puolikas tiili on monen asian mash-up. Punainen Tiili, Half A Brick ja Varauksen 1/2 LP. Propsit Asa, Gucci Mane, OJ da Juiceman, Westside Gunn ja Varauksen kundit, paljastaa Stöö.

Kansitaiteen on suunnitellut ja maalannut taiteilija itse eli Eevil Stöö.

Vuosien virratessa julkaisutahtia hidastamatta Röpi Marsipaanin kynä ei ole tylsynyt, jonka aiemmat Lucy Lawless ja Oon legit -singlet antoivat osoituksen jo ennen kokopitkän julkaisua. Lyyrikkona vapautunut taiteilija Marsipaani antaakin kylmänviileällä flow’lla kyytiä tyhjänpuhuja-räppäreille samalla, kun muistelee neppaushetkiä hiekkalaatikolla Neptunesin tahtiin.

Vastaavana tuottajana Puolikkaalle tiilelle on toiminut Pehmee Goo, jonka kädenjälkeä kuullaan melkein jokaisella raidalla, paitsi Kärpäsennahkamokkasiinit-kappaleella, jonka on tuottanut JV. CBGB ja Wavy Crockett -biisejä on Goon lisäksi ollut työstämässä myös Octn. Vaatimattomaan vierailijakastiin kuuluu ainoastaan pitkän linjan konkarit, Aivovuoto-yhtyeestä tuttu Jodarok ja MUSTA SADE -kokoonpanoa nykyisin edustava Tarbash Luoti.

Mikäli marsipaani maistui aiemmin ja olet valmis vastaanottamaan uutta, niin tässä on puolikkaan tiilen verran kirjaimellisesti vertaansa vailla olevaa riimiä, ole hyvä.