DJ:n töitä Australiassa sekä Ege Zulun ja Sexmanen kanssa – tältä kuulostaa DJ:nä uransa aloittaneen Bee!:n musiikki

Indienä uraansa luova artisti aloitti oman musiikin julkaisun viime vuonna.

Tulokasartisti Bee!, oikealta nimeltään Brian Kämppi, on työskennellyt musiikin parissa jo alaikäisenä yökerhoissa dj:nä sekä kahden vuoden ajan Australiassa ennen koronaepidemiaa. Tämän jälkeen räppäri saapui takaisin Suomeen, jolloin Ege Zulu otti häneen yhteyttä.

– Dj hommat lähti alkuun omast inspiroitumisesta. Aloin vaa kattoo YouTubesta yms. videoita miten miksata, esiintyä, mitä kaikkee tohon liittyy. Musiikki ja koneet on aina kiinnostanu nii tää toi ne yhteen. Ekat keikat tottakai kaverien kautta ja sit alkoi vaan meininki puhuu puolestaan. Aloin soittaa yökerhoissa ennenku olin täysi ikäinen, vietin muutaman vuoden laiva djiinä mut kyllästyin Suomen tarjontaan. Muutin kahdeksi vuodeksi Australiaan jahtaamaan dj intohimoa isommille lavoille mutta toisen vuoden kohalla maailmalle ilmesty korona. Mut pakkokotiutettiin, jonka jälkeen Ege Zulu otti mut siiven alle dj-jutuissa. Tai toisinpäin. Anyway, Egellä lähti artisti ura nousuun ja soitin hänelle muutamat livet. Ege tunsi Maxin (Sexmanen) joka oli myös lahjakkaan djiin tarpeessa. Oon vaa tehny omaa juttua ja mitään mestaa en oo jättänyt kylmäks!

Artistin aikaisempiin singleihin ovat kuuluneet kaksi biisiä, joista ensimmäisen nimeltä DASH artisti julkaisi indienä viime vuonna. Toinen biisi nimeltään Ajatuksii julkaistiin kuluneen kesän aikana.

Oman musiikin julkaisun ja tekemisen pariin artisti päätyi räppiesikuvien inspiroimana.

– Musiikki on aina ollu lähellä sydänt niiku varmasti kaikilla jotka muusikoiksi päättyy. Oon eniten tykänny hiphopin soundeista pienestä asti mut kaikelle musiikille on aina ollut tilaa. Oma musiikki vaan tuli luonnollisesti, tykkäsin siitä mitä räppiesikuvat teki ja halusin kokeilla tehä samaa, hän toteaa.

Soundillisesti räppäriä inspiroi erityisesti vaihtelevat soundit sekä kokeilemisen kautta uusien asioiden löytäminen.

– En suoraan tiiä yhtä tai kahta artistia kenestä inspiroituisin. Aina tulee hetkii ku saattaa inspiroitua jonku tyylistä mut enemmän se on ollut vaan ”trial and error” kokeilee kaikenlaista ja jos se tuntuu itelleen hyvält ja kuulostaa hyvältä ni muulla ei oo oikee väliä, hän pohtii.

Nyt artistin omaa tyyliä päästään kuulemaan tuplasinglen kautta, johon kuuluvat kappaleet Bill Gates ja Miten Elät.

Bill Gates biisillä artisti halusi päästä purkamaan hyvää fiilistä sen suuremmin asiaa miettimättä.

– Oltiin Thomaksen kotona tekemässä demoja ja se soitti sen biitin mulle. Se meininki vaan sytytti mus jotain ja sanoin et teen tähän viel täl viikolla biisin. Sitä se melkein oli, ei ollut mikään maailman isoin ja hartaasti suunniteltu kappale. Halusin vaan purkaa hyvää fiilist!

Toinen single, Miten Elät omaa vastapainoksi astetta syvällisemmän ajatustyön sanoitusten takana.

– Tää biisi oli sit enemmän lähempänä kotia. Tosta on joku aika kun ton kappaleen sanoitin ja silloin mulla oli tosi omasta kropasta irtautunut fiilis jos niin voi sanoa. Tavallaan katoin mun omaa elämää ja tilannetta ja pistin niitä vaan sanoihin. Ripaus uskoa, katumusta ja kunnianhimoa, hän pohtii.

Nappaa tuplasingle kuunteluun alta: