Def Jamille kiinnitetty Axel Kala julkaisi yhteisbiisin Pyrythekidin kanssa – luvassa on lisää musiikkia yhdessä

Axel Kala istuu pöydän äärellä ja vieressä seisoo Pyrythekid.
Axel Kalan ja Pyrythekidin yhteiskappale on omistettu kavereille ja ystäville.

Ikonisen levymerkin alle siirtynyt Axel Kala haluaa keskittyä tänä vuonna myös keikkailuun.

Jyväskyläläiset Axel Kala ja Pyrythekid julkaisivat perjantaina uuden singlen. Aiemmin kaksikkoa on kuultu yhdessä myös Gettomasan kanssa kappaleella Epäkohtelias, joka nousikin heti julkaisun aikaan suureen suosioon ja tähän päivään mennessä sitä on kuunneltu Spotifyssa yli tuplaplatinan verran.

Uusi, soundiltaan kesäinen julkaisu kantaa nimeä Mä + Sä ja se on omistettu kavereille ja ystäville. Kaksikko onkin tuntenut toisensa jo pidemmän aikaa KPC-kollektiivin kautta ja nyt luvassa on yhteinen projekti, josta tullaan kuulemaan kesän aikana lisää.

Kappale kirjoittaa itsensä historiaan Axel Kalan ensimmäisenä julkaisuna uuden levy-yhtiön alla, sillä artisti kiinnitettiin hiljattain Def Jam Recordings Finlandin riveihin. Tärkeimmäksi syyksi levy-yhtiön vaihtoon hän mainitsee oikeat ihmiset, mutta myös levymerkin historia kiehtoo.

– Oma fiilikseni on tällä hetkellä tosi hyvä. Tuntuu, että olen avaamassa artistiurallani nyt täysin uutta sivua ja kaikki tuntuu hyvällä tavalla uudelta ja jännittävältä. Mulle henkilökohtaisesti Def Jamilla on paljon historiallista tunnearvoa, sillä kun nuorena aloitin räpin kuuntelun, valtaosa kuluttamistani artisteista oli nimenomaan Def Jamilta. Kyseessä on siis ehdottomasti itselleni ikoninen levymerkki ja on tosi siistiä, että saan nyt olla osa sitä täällä Suomessa. Tärkein syy uudelle labelille siirtymiseen oli toki kuitenkin oikeat ihmiset ympärilläni sekä hyvä ja lämmin tunnelma. Oloni on tosi tervetullut, artisti kertoo.

Universal Musicin alla toimiva, legendaarista nimeä kantava Def Jam rantautui Suomeen vuoden 2020 alussa ja Axel Kala on tällä hetkellä levy-yhtiön viides artisti. Myös levy-yhtiön päädystä kommentoidaan uutista ilolla.

– Axel Kala on äärimmäisen taitava ja näkemyksellinen tekijä, on suuri ilo ja kunnia saada hänet mukaan Def Jamille. Olen erityisen vakuuttunut artistin musikaalisuudesta sekä tietynlaisesta rohkeudesta ja kokeilunhalusta seikkailla musiikin kanssa. Arvostan Kalassa myös hänen lyyrisyyttään ja sitä, miten hänen musiikissaan on paljon sisältöä ja ajatusta. Hänessä yhdistyy samanaikaisesti uuden ajan soundit ja klassisen hiphopin tarinankerronta, ja koen tämän mentaliteetin istuvan täydellisesti Suomen Def Jamille, kertoo Universal Musicin Head of A&R Jarkko Ehnqvist.

Tulevan yhteisprojektin lisäksi Axel Kala aikoo keskittyä myös erityisesti keikkailuun ja sitä kautta fanien kohtaamiseen; artistin voi nähdä loppukesän aikana muun muassa Blockfesteilla osana KPC Show:ta. Tuoreen Niileksen, Pielmannin ja Skywalkin tuottaman biisin voit kuunnella alta.