Viime kesän jättihitilläkin kuultu Van Hegen aloitti virallisesti soolouransa tuplasinglellä

Van Hegen nojaa istuaalteen autoa vasten.
Monille Van Hegenin ääni on tuttu Gettomasan Shamppanjadieetillä-kappaleen kertosäkeestä.
Mark Mindubaev

Artistilta tullaan kuulemaan myös sooloalbumi.

Mouhous-yhtyeestä tuttu Van Hegen aloitti soolouransa perjantaina julkaistuaan tuplasinglen S500/Pinkkaa. Monille ääni on tuttu myös Gettomasan viime kesänä julkaistusta Emma-ehdokkaasta Shamppanjadieetillä, joka kerää kuuntelijoita edelleen kovalla tahdilla.

Tuplasinglen A-puoli, S500 johdattaa kuulijan suoraan tien päälle ja tuotanto on huippuluokkaa; siitä vastaavat GoodJobLarryRuuben ja Xrphan.

– Mä oon nautiskelija, sippailija, fiilailija ja nautin elämästä myös tien pääl. En oo autojäbä mut tiesin et S-sarjan Mersu näyttää hyvältä mun vieres ja se rullaa pehmeesti. Oon kiertäny sil Suomee ja yhessä vaiheessa asuin hotellissa koska en halunnu sitoutuu mihinkään yhteen lokaatioon. Mun puhelin on äänettömäl ja mun aikataulut joustavia. Tää elämäntyyli sopii mulle, Van Hegen taustoittaa biisiä.

B-puolen singlellä Pinkkaa artisti puolestaan kertoo omien sanojensa mukaan tähänastisesta tarinastaan, maailmankuvastaan ja tekemistään valinnoista. Sitä tuottamassa ovat olleet Ruubenin ja Xrphanin lisäksi myös Pielmann ja Mr. Harald eli Lyttä, joka toimii myös Van Hegenin tulevan sooloalbumin vastaavana tuottajana.

Vaikka singlet ovat soolona ensimmäisiä julkaisuun asti päätyneitä, on artistilla jo pitkä historia musiikin parissa. Etenkin Mouhouksen mukana keikkoja on kertynyt runsaasti ja yhtye päätyi vuoden 2021 Emma Gaalassa peräti neljään ehdokkuuteen.

Artistin tulevia liikkeitä ja albumia odotellessa voit katsoa alta S500-kappaleen musiikkivideon, jonka on ohjannut ja kuvannut Niko Hirvimäki.