Brandon ja Nisan uusi single pohjustaa duon yhteisprojektia

Brando nojaa pitäen kädet yhdessä.
Brando julkaisee musiikkiaan nykyään oman Sora-labelinsa kautta.
Dee Subbotina

Tasoi Recordsilta lähtenyt Brando ja debyyttiään valmisteleva Nisa tarjoilevat syksyistä R&B:tä.

Alkuvuonna julkaistun B2-levynsä jälkeen hiljaiseloa viettänyt Brando tekee paluun Sade-nimisellä singlellä yhdessä Nisan kanssa. Ikonisen R&B-tähden nimeä kantava kappale on omiaan syksyisiin sadeiltoihin fiilisteltäväksi.

Kappaleen on tuottanut etenkin musiikkivideoistaan tunnettu Jaro Koho, joka on ohjannut muun muassa artistien ensimmäisen yhteisen kappaleen videon. Senegalilaisjuurinen Brando kuvailee uutta yhteiskappaletta biisiksi, jollaista suomalaisen musiikin ekosysteemi tarvitsee.

– Modernii R&B:tä, mikä ei oo suomi-R&B:tä. Dialogi-tyyppinen, et siin saa molemmat näkökulmat tollaselle viballe, Brando sanoo.

Kyseessä on ensimmäinen maistiainen kaksikon tulevalta yhteisprojektilta, jonka on määrä nähdä päivänvalo Nisan odotetun soololevyn ilmestyttyä. Yhteistyö on tuntunut Brandosta luontevalta.

– Vietettiin kolme päivää studios ja kokattiin yhes paljon materiaalii, joten lisää on luvassa.

Tasoi Recordsilla uransa aloittaneen Brandon yli puolivuotiseksi venyneen julkaisutauon näkyvin muutos on hyppy itsenäiseksi artistiksi. Nyt artistin julkaisukanavana toimii hänen oma labelinsa Sora, jonka viittaa nimellään hänen sukunsa pitkään historiaan yhtenä Länsi-Afrikan tunnetuimmista griotti-suvuista.

– Se oli täydellinen nimi.

Rapakon takana keskustelu oman musiikin omistamisesta ja levy-yhtiöiden sekä jakelijoiden rooleista tänä päivänä on käynyt kuumana. Liekö myös Brandon päätösten takana Jay-Z:n ja muiden isojen nimien johtamat mielipiteet?