Rekamin ja Aaro630:n yhteistyö jatkuu – tällä kertaa kaksikko käsittelee pahimpia pelkojaan

Axel Turunen

Rekami julkaisi kolmannen singlen tulevalta albumiltaan.

Vasta äskettäin toisen singlen tämänhetkiseltä sooloprojektiltaan julkaissut Rekami ei turhia hidastele matkallaan kohti seuraavaa isompaa kokonaisuuttaan. Todisteena siitä toimii juuri ilmestynyt kappale Turhia pelkoja, jolla fiittaa Aaro630.

Kaksikkoa on viimeksi kuultu yhdessä Aaro630:n 630FM-albumilla mukana olleella Paha sanoo -raidalla. Uutta yhteisbiisiä voikin Rekamin mielestä pitää jonkinlaisena jatko-osana sille.

Turhia pelkoja edustaa Rekamin marras-joulukuun taitteeseen kaavaillun uuden pitkäsoiton syvempää päätyä, sillä biisi käsittelee erilaisia pelkoja. Aiheen Rekami sai vastikään oman albuminsa julkaisseelta Arelta.

– Aren kanssa pallottelen ideoita oikeastaan melkein joka päivä. Tää oli enemmän sellanen, että oon menossa studiolle ja kysyn siltä viestillä et mistä aiheesta heitän sen sijaan et tekis vaan perus punchia, Rekami kertoo.

Aren lisäksi esimerkiksi hiljattain Liiga Musicille sainattu 2nen kuuluu niihin Rekamin yhteistyökumppaneihin, joiden kanssa tuottaja-MC sparraa säännöllisesti. Rekami sanoo vaihtavansa ajatuksia kollegoidensa kanssa etenkin siinä vaiheessa kun ideat ovat jalostuneet demoasteelle.

– Are saatto tolla aiheideallaan myös vähän haastaa meikää semmoselle alueelle missä en yleensä oo ku meen nauhottelemaan, Rekami toteaa.

Rekami ja Aaro630 ottivatkin vinkin peloista kirjoittamisesta varsin kirjaimellisesti ja lopputuloksena narulle saatiin tykitystä siitä mitä heidän pahimmat pelkonsa voisivat olla. Tosin Aaro630:n osuuden kohdalla ei oikein voi puhua kirjoittamisesta.

– Mulla oli tohon kirjotettuna verse, mutta kun menin äänittämään niin se kuulostiki aika huonolta ja tein ton sit aika nopeesti kirjottamatta mitään tekstiä ylös, Aaro630 kertaa.

Samoin kertosäe muutti muotoaan, sillä alun perin Aaro630 soitti siinä huuliharppua. Se karsittiin kuitenkin pois lopullisesta versiosta, jonka kuulet alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.