Boom bap -rapille omistautunut uusi yhtye Musta Börssi on kolmen yllättävän nimen kokoonpano

Kolmikon kokonaisuus on ystävien keskeistä huumoria, jossa näkyy tekemisen ilo ja värikäs tarinankerronta.

Peräti kymmenen vuotta sitten oman läpimurtonsa singlellä Salil eka salil vika tehnyt fitness-urheilija Musta Barbaari (James Nikander) sekä oman musiikkinsa lisäksi useissa tv-tuotannoissa mukana oleva Seksikäs-Suklaa (Luyeye ”Viki” Konssi) ja kantaa ottavista lyriikoistaan tunnettu Dauda Koroma yhdistivät voimansa Luonnostaa Tuhma nimisen EP:n ja uuden yhtyeen merkeissä.

Puoli vuotta sitten perustettu yhtye kulkee nimellä Musta Börssi ja juuri julkaistulla projektilla on yhteensä seitsemän kappaletta. Boom bap -rapille omistettu kokonaisuus omaa rennon kaveriporukkameiningin, joka pohjautuukin kolmikon pidempiaikaiseen ystävyyteen.

– Träppibiitit on kivoi mut vittu se boom bap on boomboom, Viki toteaa fiilistellen soundia.

Musta Börssin syntyminen lähti yksinkertaisesta musiikin tekemisen ilosta yhdessä.

– Kuuntelin biittei ja sit tuli boom bappei vastaa. Muistelin et oltii Vikin kaa tehty aiemmin samaa soundii ja  sit soitin sille, et kiinnostaisko lähtee tekee yhes. Viki  sano et todellaki, sit meil oli hyvä meininki kahestaa siin, näytin alotukset Jamesille ja seki fiilas ja lähti messiii. Tän jälkee treffattii kaikki yhes, kirjotettii biisit ja täs ollaa, Dauda muistelee.

EP on kokonaisuutena 90-luvulta vahvasti vaikutteita ottanut kokonaisuus, jossa on vahvasti satiiri ja huumori läsnä.

– Uhotaan kieli poskella, öyhötään ja larpataan gangstereit mut me ei niit gangstereit vaa tarinankertojii. Näis biiseis on helposti lähestyttävii tarinoit hauskoina riimeinä ja kokonaisuuksina. Joku voi ottaa osan loukkaavana, mut tää on tapa jolla me puhutaan ystävien kesken. Nykyjunnuil on niiden omat sanat kans mut loppujen lopuks elääks nekää sitä? Nehä menee kotii äidin luo takas vaik uhois mitä tuol. Mun mielest ollaa täs hyvii tarinankertojii, Viki kuvailee.

James jatkaa kokonaisuuden kuvailemista.

– Kuuntelija kyl tajuu tätä kuunnellessa et ollaan tavallaan karikatyyrejä. Okei sitä kuunnelles pitää kans muistaa et siel tulee vähän hevii sanoja mut niit ei voi ottaa tosissaan. Tää on tosissaan tehty projekti mut vahvasti huumoripohjanen silti, tietynlainen satiiri toi teema.

Dauda kertoo vielä kaksikon päätteeksi oman lisäyksensä.

– Just näin! Mut musiikin taso ei oo läppä! Halutaan tehä laadukasta ja hyvän kuulosta musaa.

Suosikkikappaleet ovat jokaisella kolmikosta eri: Seksikkään-Suklaan suosikki on Karma, Musta Barbaarin Dauda On Kuosis ja Dauda Koroman on N.O.A sekä Kuka Päästi Sut.

– Karma biisis on meininkii, se on semmonen läväri naamaa, toimii ku on vaik ratikas ja heittää kuulokkeisii soimaa. Sit kyl Luonnostaa Tuhma on semmonen, et sitä voi kuunnella silmät kiinni fiilistellen, Suklaa toteaa omista tämän hetken suosikeistaan.

Musta Barbaari kuvailee itselleen eniten resonoivan kappaleen omaavan sellaisen riman, jolle jokaisella omalla biisillään haluaa päästä.

– Dauda On Kuosis on hemmetin bängäävä biisi. Eilen olin myöhästymäs futismatsist ja sit mikää ei haitannu ku laitoin tän soimaa. Siit tulee semmone ”jos oot tarpeeks tärkee sua ootetaa” fiilis. Sen kaikki flow, biitti ja träpit itessää omaa semmosen riman, et siihen pitäsi omal menolla aina yltää. Dauda on kova siin.

Dauda kuvailee omien suosikkibiisiensä kiteyttävän kaiken sen, jota yhtye itsessään edustaa tyyliltään tämän projektin kautta.

– Kuka Päästi Sut sekä N.O.A on mun suosikkei. Siin on se sellanen ydin niinku, koska siin on kaikki: teema, meininki, ihan vaa kaikki mitä Musta Börssi edustaa. Kaikki meist kertoo omat jutut ja kertoo itsestää, sellanen edustusbiisi.

Lomailua, lisää musiikkia ja omia projekteja

Seuraavaksi kolmikolla on tulossa yhteisen musiikin lisäksi myös omia projekteja.

– Vikil on paljon kaikkii omii projekteja meneillään, kaikkii kässäreit ja sarjojen kuvaamist mitä duunaa. Mä oon julkasemas pian omaa musiikkii kanssa indienä pitkäst aikaa ja valmistaudun lokakuussa oleviin fitness-kisoihin ja sit tehään kyl yhessä samalla lisää musaa kaikki ja koitetaan vähän lomaillakkin, Musta Barbaari kertoo.

Tuleva musiikki on myös boom bap -painoitteista, sillä kolmikko haluaa pitää tyylin hengissä ja ajankohtaisena osana rap-kulttuuria.

– Tää bändi on omistautunu täysin boom bap räpille et aika menevii biisei kaikki. Plärään koko ajan lisää biittei, ei voida lähtee yhen prokkiksen jälkee! Pakko pitää huoli et boom bap kuuluu nykypäivän musaa eikä jää unholaan.

Kuuntele kolmikon ensimmäinen yhteinen kokonaisuus alta.