Averagekidluken uudella biisillä mukana kanadalainen Boslen – onko 21-vuotias räppäri tulevaisuuden supertähti?

Niko Hirvimäki

Vasta 21-vuotias artisti on kirjoittanut biisejä muun muassa Iann Diorille.

Warner Music Finlandin ja Parlophone UK:n kiinnitys Averagekidluke julkaisi tänään uuden singlen. Kappaleella kuullaan myös kanadalaista artistia Boslen, joka on ehdolla Vuoden rap -albumi kategoriassa Juno Awards -palkintogaalassa. Gaala on Kanadan vuosittainen vastine naapurimaasta tutulle Grammy-gaalalle. Kappaleella kuultava duo on siis vähintäänkin mielenkiintoinen ja täynnä potentiaalia.

Kappaleelle on kuvattu myös musiikkivideo Tukholmassa, missä artistit tapasivat yhteisen tuottajatutun, Gino Nanon, kautta. Video on kotimaassa vakuuttavaa jälkeä tehneen Niko Hirvimäen käsialaa.

– Biisin kirjoittamisen jälkeen sain puhelun kaveriltani, tuottaja Gino Nanolta, joka oli Tukholmassa tekemässä musaa Boslenin kanssa. Gino pyys mua mukaan työstämään Boslenin projektia, ja lähetin sille ”Fuck the World” -biisin demon ja sanoin että jos Boslen haluaa biisille mukaan, niin lennän seuraavana aamuna Tukholmaan ja viimeistellään se yhdessä, Averagekidluke kertoo.

Sosiaaliseksi itseään kuvaileva artisti paljastaa biisin kertovan siitä hetkestä, kun sosiaalinen akku on loppunut.

– Vaikka oonkin sosiaalinen ihminen, välillä sosiaalinen patteri kuluu loppuun ja päädyn mielentilaan, jossa en kestä ihmisiä, jotka ei oikeasti tunne mua. Silloin ”Fuck the World” -mindset herää. Biisi kuvastaa sitä tunnetta, kun puhun mun tyttöystävän kanssa puhelimessa bileiden jälkeen, ja haluaisin vain olla hänen kanssaan random tuttujen sijaan.

Averagekidluke on on tehnyt nopean nousukiidon viime vuosien aikana. Vasta 21-vuotias suomalais-amerikkalainen hip hop -artisti löydettiin Soundcloudista vuonna 2020 ja sen jälkeen tahti onkin ollut kova. Sittemmin hän on kerännyt miljoonittain kuunteluja, Emma-ehdokkuuksia sekä useita Suomen Spotify Top 50 -sijoituksia. Monelle artisti voikin olla tuttu jättihitiksi nousseelta ruotsalaisartisti A36:n Samma gamla vanliga -remixiltä, jolla kuultiin liuta suomalaisia räppäreitä.

Hän on myös kirjoittanut kappaleita useille kansainvälisille hip hop -artisteille, kuten Iann Diorille, Internet Moneylle ja 24kGoldn:lle ja työskennellyt lukuisien huipputuottajien kanssa. Englanniksi räppäävä Averagekidluke on siis poikkeuksellisen kansainvälinen artisti, vaikka ura on vasta alkutekijöissään. Debyyttialbumikin antaa vielä odottaa itseään, mutta singlet ovat todellakin puhuneet puolestaan.

Alta pääset katsomaan tuoreen musiikkivideon.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.