Averagekidluke laajentaa uraansa entistäkin kansainvälisemmäksi: Uusi single on yhteistyön ensimmäinen julkaisu

Niko Hirvimäki

Yhteistyö on solmittu yhdessä legendaarisen Parlophone-levymerkin kanssa.

Suomalais-yhdysvaltalainen Averagekidluke luo musiikkia kansainvälisellä soundillaan. Alun perin SoundCloudista bongattu artisti on tunnettu muun muassa kappaleistaan Samma gamla vanliga Cledoksen, A36:n ja iben kanssa sekä Areksen, LEWI:n ja Xavier Weeksin kanssa julkaistusta Uptown Baby -singlestä.

20-vuotias artisti on tehnyt yhteistyötä aiemmin vaikuttavien tuottajien, kuten Evertimen ja MVAbeatsin kanssa, jotka ovat tuottaneet esimerkiksi Lil Teccaa, Young Thugia ja DaBabya.

Artistilupauksen uusi kappale ei ole ainoa asia, joka laulajan uralla uudistuu: Averagekidluke on nimittäin solminut juuri sopimuksen legendaarisen Parlophone-levymerkin kanssa, joka toimii tästä lähtien artistin edustajana Iso-Britanniassa.

– Tuntuu kyllä hullulta. Kuulin itse asiassa juuri joltain, että oisin ensimmäinen suomalainen hip hop -artisti koskaan, joka on saanut kansainvälisen diilin. Mut yritän myös olla innostumatta liikaa. Odotan innolla, mitä Parlophone tuo pöydälle ja miten tää vaikuttaa mun uraan, mutta musa tulee ensin. Uskon, että niin kauan kun keskityn tekemään mahdollisimman hyvää musaa, ennemmin tai myöhemmin pääsen mun tavoitteisiin.

Tänään julkaistun singlen No Good 4 U on tuottanut brittiläinen DetoNate, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa Labrinthin ja Noah Cyruksen kanssa. Yhteistyöhön kaksikko päätyi artistin ahkeran työskentelyn kautta myös biisien kirjoittajana.

– Oman artistiprojektin ohella teen paljon biisejä muille artisteille, ja sen ansiosta oon päässyt studiosessioihin, joihin en välttämättä muuten ois päässyt. Biisinkirjoituksen kautta allekirjoitin myös mun ekan kustannusdiilin viime keväänä ja aloitin yhteistyön Manifest Musicin ja Warner Chappell UK:n kanssa. Niiden kautta saan sekä sessioita joissa kirjoitan muille, sekä sessioita joissa tehdään biisejä mulle. Kun menin ekaa kertaa Lontooseen, mulle oli järkätty sessio DetoNaten kanssa ja homma toimi heti alusta alkaen. Meillä on samanlainen musamaku ja ymmärrettiin hyvin toistemme ideoita, eli oli helppoa työskennellä yhdessä. Mun mielestä DetoNaten paras vahvuus on sen sound selection, jonka kuulee isosti mun uudessa sinkussa, hän kertoo.

Biisiä tehdessä artisti oli vaikeassa tilanteessa parisuhteensa kanssa.

– Tätä biisiä tehdessä olin täynnä ahdistusta. Olin ollut edellisenä viikonloppuna tilanteessa jossa satutin mun kumppania enkä ollut kertonut siitä hänelle ennen kuin saavuin Lontooseen ja aloitin studiosession. Session aikana puhuin vähän väliä mun tyttöystävän kanssa ja välillä taas tein biisiä, koska mulla oli vain vähän päiviä Lontoossa ja vain yks sessio DetoNaten kanssa. Kerroin sille session alussa, että olin ahdistunut enkä vois heittää läppää samalla tavalla kuin normaalisti, ja että halusin vain keskittyä kirjoittamiseen. Istuin nurkassa kirjoittamassa samalla kun se teki omaa juttuaan tuotannon osalta. Mä en aluksi tykännyt biisistä yhtään, koska se muistutti mua siitä tunteesta. Meni monta viikkoa, että sain etäännyttyä siitä tilanteesta ja sit aloin rakastamaan tätä biisiä. Tää biisi välittää sitä puhdasta, aitoa tunnetta joka mulla oli siinä tilanteessa, ja biisin sanat on samoja sanoja joita kerroin samaan aikaan puhelimessa mun tyttöystävälle, hän jakaa.

Tällä hetkellä Averagekidluke valmistelee ensimmäistä mixtapeaan. Inspiraationa toimivat usean genren artistit sekä omille keikoille saapuvat henkilöt.

– Viime aikoina mua on inspiroinut isosti Gorillaz, Brent Faiyaz, A$AP Rocky ja Amy Winehouse. Artistien lisäksi mua inspiroi myös mun keikoille tulevat ihmiset. Sen jälkeen kun oon alkanut keikkailemaan, oon huomannut selkeän eron siinä, miten teen musaa. Ennen en oikein koskaan miettinyt, miten yleisö reagois mun biiseihin livenä, mut sen jälkeen kun tein koko kesän keikkaa, se on tosi paljon mielessä kun kirjoitan biisejä. Haluan tehdä musaa joka toimii hyvin livenä, koska ne on niitä hetkiä jolloin pystyn muodostamaan aidon yhteyden mun fanien kanssa, hän toteaa.

Kuuntele artistin ja Parlophone-labelin yhteistyön ensimmäinen single alta.