Aren ja Rekamin yhteistyö sai jatkoa – uusi kappale tarjoaa huoletonta tarinankerrontaa parhaimmillaan

Kappale tarjoaa esimakua tulevasta yhteisalbumista. 

Are ja Rekami jatkavat yhteisbiisien tiellä julkaistuaan perjantaina kappaleen Kuninkaan kohteluu, jolla vierailee niin ikään jyväskyläläinen Kriso ja Tykopaatti. KPC-kollektiivin perustajakaksikkoa onkin kuultu yhdessä aina Rekamin debyyttialbumilta lähtien ja tuore julkaisu on jatkoa viime vuonna julkaistulle singlelle Banketti sekä esimakua tulevasta yhteisalbumista.

Kappale jatkaa siitä, mihin edellinen possebiisi jäi; kuulijalle tarjotaan sulavaa rap-ulosantia ja oivaltavaa tarinankerrontaa, vaikka aihe on huoleton. Teemana on ylellisyys ja jokainen artisteista tarjoaa siihen oman näkökulmansa –  kolme rap-verseä suoraan jyväskylästä ja Tykopaatin rento kertosäe. Muun muassa suosikkiräppärisi suosikkiräppäriksi tituleerattu Are kertoo siitä seuraavasti.

– Tasainen elämä vaatii vastapainoksi pientä ylellisyyttä, nousun ”teidän korkeudeksenne” lentokonelähdön muodossa. Mitä ”kuninkaan kohtelu” sitten on? Se riippuu täysin siitä, mihin kukin monarkki on hovissaan tottunut. Toiset tarvitsevat palatsin valtaistuimineen, kun toisille riittää hyvä asiakaspalvelu edullisessa ravintolassa ja kahden tähden hotelli kingsize-sängyllä.”

Vaikka Rekami tunnetaan myös taidokkaana tuottajana, vastaa kappaleen tuotannosta Xrphan, jonka tuotantoa monet ovat kuulleet ainakin Gettomasan ja Van Hegenin viime kesän hitillä Shamppanjadieetillä. Myös KPC-jäsen Lyttä on vaikuttamassa kappaleen taustalla toimien vastaavan tuottajan roolissa Aren ja Rekamin tulevalla yhteisalbumilla.

– Meillä on Aren kanssa paha tapa hinkata omia kappaleita ikuisuuksia ja tästä syystä koimme tarvitsevamme akuutisti ulkopuolista apua. Lyttä käytännössä organisoi edellisen sinkun meidän levylle, joten oli luontaista antaa kaikki päätösvastuu myös muista biiseistä hänelle. Se on kuninkaan kohtelua, että saamme jatkuvasti kansiollisia maailmanluokan biittejä ja Lyttä on hyvä myös houkuttelemaan kuuluisia vierailijoita paikan päälle, Rekami kertoo.

Aren, Rekamin ja Krison voit nähdä viikonloppuna myös Blockfestin Street Stagella KPC Show -keikalla, jota odotellessa voit katsoa alta teemaan sopivan musiikkivideon. Sen tuotannosta ovat vastanneet Kaarle Isohaukka ja Steven Spielbärs.