Klangin maaliskuun mixtape: DJ Pinosto

Tuoreella miksauksella kuullaan muun muassa ekslusiivista kotimaista materiaalia.

Klangi julkaisee kuukausittain uuden mixtapen, jonka koostaa joka kuukausi vaihtuva DJ. Miksauksen perusajatuksena on nostaa esiin tämän hetken kuumimmat uudet julkaisut ja esitellä jokaisen DJ:n omaa tapaa tehdä asioita.

Maaliskuun mixtapesta vastaa DJ Pinosto, jonka työskentelyä on kuultu niin klubeilla kuin useiden kotimaisten artistien keikoillakin levyistä puhumattakaan. Ota faktat haltuun ja tarkista tuore mixtape alta!

Kuka olet, mistä olet kotoisin ja mitä teet?

Pinosto, DJ Pinosto. Kotoisin Oulusta, asun Tampereella. 32-vuotias hiphop-DJ, tyyleinä rytmimusa laidasta laitaan. Teen DJ-keikkaa klubeilla, baareissa ja myös erilaisissa tapahtumissa sekä silloin tällöin jonkun artistin keikka-DJ:nä.

Mikä sai sinut kiinnostumaan DJ-kulttuurista?

Kuuntelin jo varhain ala-asteiässä räppiä kuten Run-D.M.C.:tä, Cypress Hilliä ja Jay-Z:tä. Heti kun pääsin yläasteelle oli selvää, että haluan levarit ja opetella skrätsäämään. Siitä alkoi kova vinyylien kerääminen ja treenaaminen.

Ketkä ovat esikuviasi?

Esikuviin DJ-puolelta lukeutuu esimerkiksi Beastie Boysin DJ:nä toiminut Mix Master Mike. Hän osaa pistää show’n pystyyn rummuttamalla livenä kokonaisen biisin verran ja skrätsäämällä vielä väliin tyyppien räpätessä. Yhtä lailla yksi esikuva on edelleen mestat rokkaava old school -äijä DJ Jazzy Jeff, joka soittaa kaikkea kamaa vanhasta uuteen musaan. Lisäksi pitää sanoa DJ AM: legenda, game changer, hiphop-äijiä ja miksasi kaikkia genrejä yhteen, oli ihan rokkistara… R.I.P.! Sanotaan vielä hiphop-DJ:stä huipputuottajaksi noussut Mark Ronson.

Pidätkö itsesi enemmän turntablism- vai klubi-DJ:nä?

Tasapuolisesti molempina. Klubeilla soittamisen aloitin vuonna 2009, jos satunnaisia keikkoja ei lasketa mukaan. Skrätsäillyt olen kauemminkin ja olen alkanut taas kunnolla treenaamaan, kiitokset DJ-tutuille – u know who you are! Skrätsisessiot kavereiden kanssa on se juttu!

Millä julkaisuilla olet ollut mukana raapimassa?

Raaputtelua löytyy muun muassa Anselmin ja Jaska13:n debyyteiltä sekä useilta Oulu-projekteja ja sellaisilta kappaleilta, joita ei ole ikinä julkaistu. Kannattaa kuunnella esimerkiksi G-Mies & Matti Tamonen feat. Joosu J: Duunaan mitä duunaan ja Matti Tamonen feat. Asa: Lampaat.

Keille kaikille olet toiminut keikka-DJ:nä?

Stepalle eniten. Muutamia keikkoja olen tehnyt Gettomasan, Adi L Haslan, Meronin, Spaz Caroonin, Olli PA:n sekä G-Mies & Matti Tamonen -duon kanssa. Satunnaisesti olen toiminut DJ:nä useille muillekin artisteille.

Mikä on erikoisin keikkakokemuksesi?

Erikoisin keikkakokemus voisi olla joku niistä lukemattomista yksityiskeikoista, joissa musiikki ja kohdeyleisö eivät ole aina kohdanneet ja on saanut soveltaa. Stepan keikoista parhaiten mieleen ovat jääneet ne, joilla esiinnyttiin ala- ja yläasteelaisille. Myös se kontrasti, kun edellinen yö oli kulunut klubilla ja aamupäivästä vedettiin samoilla silmillä lapsiperheille oli kokemus. Olen myös käynyt soittamassa ala-asteen diskossa Turussa. Kaikki tosi siistejä kokemuksia!

Mitä ohjeita antaisit aloitteleville DJ:lle?

Kannattaa tuoda omaa juttua rohkeasti esille ja soittaa musaa josta itse pitää. Oma tyyli on tärkeä!

Tämän hetken kovimmat julkaisut?

Uutta hyvää musaa tulee koko ajan ja erityisesti kotimaista saa lisäillä jatkuvasti soittolistalle. Tällä hetkellä kotimaisista ovat olleet soitossa IBE:n levy, Gettomasa ja uusi Joosu J! Samoin Le Fvbelos ja Cavallini & Shrty. Töölön Ketterän Väärälle jätkälle on kovaa kamaa. Odotuksessa ovat uusi Stepa ja Kingfish.

Ulkomaisista julkaisuista vanhempien äijien Birdmanin ja Juvenilen sinkku Just Another Gangsta piristää soundillaan. Omiin suosikkeihin tällä hetkellä kuuluu muun muassa Kodak Black. Odotuksessa ovat levyt Kid Cudilta ja SAINt JHN:lta.

Millaista materiaalia koostamasi kuukauden mixtape sisältää?

Mixtape koostuu ihan uudesta musasta, ulkomaalaisesta ja kotimaisesta.

DJ Pinoston keikat maaliskuussa:

01.03. Saunaravintola Kuuma (Tampere)
02.03. Saunaravintola Kuuma (Tampere)
08.03. Saunaravintola Kuuma (Tampere)
09.03. Saunaravintola Kuuma (Tampere)
16.03. Saunaravintola Kuuma (Tampere)
22.03. Saunaravintola Kuuma (Tampere)

Sosiaalinen media:

Facebook
Instagram