Klangin huhtikuun mixtape: Krash Bandicute

Kuukauden mixtape on samalla tämänkertaisen DJ:n ensimmäinen miksaus.

Klangi julkaisee jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina uuden miksauksen, joka sisältää tämän hetken tuoreinta soundia. Kuukauden mixtapen perusajatuksena on nostaa esiin kuumimmat uudet julkaisut ja esitellä jokaisen DJ:n omaa tatsia soittamiseen.

Tällä kertaa mixtapesta vastaa Krash Bandicute, jolla on vähintäänkin hullu tietotaito musiikin suhteen. Ai kuka? Lue alta ja  suuntaa tuoreen musiikin kanssa kohti viikonloppua!

Kuka olet, mistä olet kotoisin ja mitä teet?

Laura Jonsson, alias Krash Bandicute. 24-vuotias helsinkiläinen musiikkialan monitoiminainen.

Mikä sai sinut alun perin innostumaan DJ-kulttuurista ja miten kauan olet keikkaillut?

Ihan nuoresta pitäen olen käynyt paljon keikoilla, ja täysikäistymisen myötä tuli tutustuttua klubeihin. Ei kestänyt kauan tajuta, että klubille halusin vain jos siellä soittaa joku kiinnostava tyyppi. Tanssimiset jäi vähemmälle ja menin usein takavasemmalle kuuntelemaan mitä DJ teki ja soitti. Kuukauden päästä tulee vuosi täyteen ensimmäisestä keikasta.

Olet DJ:nä monipuolinen. Mitä kaikkea soitat?

Soitan usein kokeellisempaa klubimusaa ja se tuntuu omimmalta jutulta. Itse nautin keikoista, joissa DJ puskee yleisöä kuuntelemaan rohkeampaa soundia. Muuten soitan varmaan eniten räppiä, sekä silloin tällöin housea ja diskoa.

Nousit useimpien räppipäiden tietoisuuteen Bassoradion Kultabassokerho-ohjelmasta. Miten päädyit mukaan maailman suomiräpeimpään show’hun?

Olin tuntenut HC Tuomaksen jo muutaman vuoden siinä vaiheessa kun kutsu kävi. Ajattelin aluksi vierailun olevan pikahaastis esimerkiksi siitä miten kulttuurituottaja kokee räppiskenen, mutta yhtäkkiä istuttiin ison pöydän äärellä KBK-bossien kanssa ja pyydettiin mukaan porukkaan. Tuntuu ihan älyttömältä olla osa suomiräpin aikajatkumoa näin merkittävässä formaatissa.

DJ-nimesi tulee luultavasti lähes kaikkien pleikkaripelaajien tuntemasta videopelihahmosta Crash Bandicootista. Onko nimen taustalla mitään sen erikoisempaa stooria?

Tehtiin parin tuottajakaverin kanssa klubi-ilta Eerikinkadulle, ja funtsittiin miten säästettäisiin rahaa. Päätimme soittaa itse, joten harjoittelin pari tuntia ennen iltaa itsekseni ja opettelin soittamisen perusteet. Ilta ei muutenkaan ollut mitenkään vakava, joten keksimme itsellemme aliakset; DJ Krash Bandicute, DJ Too Much Rennie sekä DJ Fleetwood Macbook. Nuorempana peliä tuli pelattua usein kavereiden kanssa, joten nimessä on myös nostalgia-aspekti.

Lyttä pelaa Pieniä voittoi -videollaan Gettomasan kanssa saman hahmon ympärille rakennettua ajopeliä. Kumman heistä haastaisit ja millaisilla panoksilla olisit valmis pelaamaan jos pitäisi lyödä vetoa oman voittosi puolesta?

Haastattelin Lyttää muutamia viikkoja sitten, joten tällä kertaa haastaisin. Voisin lyödä isot panokset pöytään ja lyödä mustasta pörssistä saaduista All Day -sukistani vetoa.

Keitä kotimaisia rap-tulokkaita kannattaa mielestäsi pitää silmällä?

Mon-Sala, Vepu ja Essu12.

Kuulut MYÖS-kollektiiviin, kerro vähän siitä?

Minut bongattiin sieltä Eerikinkadun illasta ja kysyttiin kiinnostusta lähteä mukaan MYÖSin toimintaan. MYÖS on siis helsinkiläinen DIY-kollektiivi, tapahtuma-alusta ja verkosto elektronisen musiikin kentällä aliedustetuille toimijoille, DJ:lle, tuottajille, järjestäjille, yleisölle ja niiden liittolaisille. MYÖS on kaikille jotka haluavat kehittää paikallista klubikulttuuria ja viihtyä tapahtumissa turvallisemman tilan periaatteita kunnioittaen.

Mitkä julkaisut ovat olleet viime aikoina eniten soitossa?

Olen kuunnellut paljon Doja Catin Amala-albumia, Quay Dashin Transphobic EP:tä sekä Tommy Genesiksen nimikkoalbumia.

Millaista materiaalia mixtapellasi kuullaan?

Musaa, jota kuunnellessa on pakko varoa ettei vahingossa ala ääneen tuplaamaan biisiä metrossa.

Krash Bandicuten keikat huhtikuussa:

20.04. Extreme Witchcraft / Valkoinen Sali (Helsinki)

Sosiaalinen media:

Facebook
Instagram