Tyyli artistin takana: Haastattelussa yhdysvaltalaisräppäri Denzel Curry

Denzel Curry esiintyi hiljattain Ruisrockissa.
Tino Pirttioja

Räppärin tyylin kulmakiviin kuuluvat raikas ja useaan tilanteeseen sopiva pukeutuminen.

Muun muassa biiseistään Ultimate sekä Clout Cobain tunnettu yhdysvaltalainen räppäri Denzel Curry esiintyi Turussa järjestettävässä Ruisrockissa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Haastattelussamme porauduimme artistin visuaalisesti vangitsevaan tyyliin sekä tarinaan näyttävien korujen takana.

Nykyään varman sekä selkeän kuvan omasta tyylistään omaava Denzel kertoo tilanteen olleen hyvin erilainen vielä muutamia vuosia takaperin, kun omaan tyyliin kuuluivat puhki tallotut tennarit ja satunnaiset vaatekappaleet.

Kiusallisimman aikakauden tyylillisesti artisti kertoo olleen vuosina 2015-2018.

– Olin surkee pukeutuu sillon, vuonna 2019 se lähti vähän muuttumaan. Tossa välissä 2016 oli ihan ok, sillä pukeuduin vaan mustaan ku elin niin synkkää aikaa. En oikeestaan tienny muodista mitään ennen ku aloin räppää, en oo ikinä ollu myöskään mikää sneaker head vaa käytin ennen aina samoi likasii tennareita pelkästään, hän naurahtaa.

Oman tyylin löydettyään kulmakiviksi ovat löytyneet useiden brändien kappaleiden yhdistäminen ja värien käyttö, ellei asu sitten ole koko musta. Räppäri kuvailee, että asun pitää olla sellainen jossa voi mennä minne tahansa aina klubeista ravintolaan tai ottelemaan.

– Mun tyyli on sellanen että voin mennä mun fitissä oikeestaan ihan minne vaan ja näyttää silti siistiltä. Tykkään et kun pukeudun, niin voisin mennä siin fitissä ottelee, ravintolaan, klubille, tanssimaan, ihan minne vaan ja näyttää silti hyvältä.

Denzel Curry pukukoppinsa edessä ennen Ruisrockin esiintymistä.

Tino Pirttioja

Kaulassaan artistilla on haastattelun aikana useampi näyttävä ketju, joista yhdessä on myös hänelle henkilökohtaisesti merkittävä kuva keskellä.

– Tän korun oon suunnitellut itse. Keskellä on kuva musta ja mun veljestä , joka menehtyi kun mä olin 19. Näytetään täs kuvassa keskenään tosi samalta jonka takii halusin saada sen tähän, tää koru symboloi mulle mun taustaa ja sitä mistä mä tuun ja kertoo kokonaisuudessaan siit kuka mä oon, hän kertoo korua esitellessään.

Toinen kultaketju astetta lyhyemmällä pituudella omaa ison laatan, jossa on keskellä krokotiili. Denzel kertoo koko ydin tiimillään olevan samanlaiset.

– Tää koru suunniteltiin mun albumin kansien tekevän tekijän kanssa yhdessä ja hän sit teki siitä vielä sen lopullisen version. Mä, mun dj ja manageri, meil on kaikil tää sama chain. Siin lukee Lower East Coast.  Halusin meille tälläset, koska jos kattoo vanhoi aikoi nii kaikil oli chainit ja sen perusteel ties mihin crewhun ne tavallaan kuuluu. En käytä näit kyllä ku edustustapahtumissa, koska normipäivänä kadulla käyttäessä nää ryöstettäis.

Vaatteisiinsa artistin inspiraatio kumpuaa suurilta osin animen maailmasta.

– Saan inspiraatiota enimmäkseen animesta ja haluun tuoda sen tosielämään vaatteiden kautta niin hyvin ku mahdollista. Myös aikalailla monet muut asiat, mitä tapahtuu japanilaisessa kulttuurissa on kiehtovia. Myös ihmiset, jotka on siistit vaatteet päällä ja tietyl tavalla vuotaa sitä tyylii ja karismaa on inspiroivia.

Nykyään tyylistään ja muodista hyvin perillä oleva artisti kertoo muutamia suosikki brändejään, joiden kappaleita on hänen mielestään mukavaa yhdistellä keskenään.

Balenciaga, Isa Boulder, Kiko, Wacko Maria, Maharishi, niit on tosia monia ja tykkään yhdistellä niit keskenään oikeella tavalla. En ollu aluks niin kiinnostunu muodista, mut sit kun näin miten siit saa oman näköstä nii aloin fiilaa.

Omista asuistaan artistin suosikki on ollut tähän mennessä Fashion Weekeillä GQ:n  juhlissa pukemansa vihreäsävytteinen kokonaisuus. Unelmaesiintymisasua artistilla ei ole, sillä hän pyrkii toteuttamaan visionsa yhdessä stylistinsä kanssa aina ne saadessaan.

– Koko asu oli vihree ja näytin ihan sotilaalta siin vihreessä! Se on mun ehdoton suosikki. Mun stylisti ymmärtää mistä mä tykkään, tykkään käyttää värejä mut myös kokomusta toimii sillä sillon korut poppaa hyvin. Mulla ei oo tän takii oikeestaan unelma asua, sillä toteutan sen heti jos sellanen tulee!

Tyylikkäimmät ihmiset ovat Denzelin mielestä suurkaupungeissa.

– Mun mielestä tyylikkäimmät ihmiset on Pariisissa, Japanissa, New Yorkissa, Los Angelesissa, Miamissa. Japani on mun tyylille se suosikki, mutta näissä kaikissa on tyylikkäimmät ihmiset mun mielestä.

Vinkkinä omaa tyyliään etsiville artisti suosittelee keräämään kuvia, jotka vastaavat omaa pään sisäistä visiota unelmatyylistään.

– Eti refe kuvia tyyleistä joista sä pidät, sellasii mitkä näyttää yhtään siltä mitä visualisoit sun päässä, hän neuvoo.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Denzel Curry (@denzelcurryph) jakama julkaisu