Tutkimus: Musiikki parantaa työhyvinvointia – 65 % suomalaisista kokee sen tärkeäksi

Mies heiluu kädet ilmassa. Musiikki parantaa työhyvinvointia!
Kyselyn mukaan useimmat suomalaiset uskovat, että musiikki parantaa työhyvinvointia ja työilmapiiriä.

Musiikki parantaa työhyvinvointia, kertoo tuore tutkimus. 65 % suomalaisista uskoo, että työpaikalla soitettu musiikki lisää viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Tuoreen kyselyn mukaan suurin osa suomalaisista uskoo, että musiikki parantaa työpaikan ilmapiiriä ja työhyvinvointia. Marraskuussa 2024 tehdyn kyselyn tulokset osoittavat, että 65 prosenttia vastaajista kokee musiikin vaikuttavan positiivisesti työpaikoilla.

Lue myös: Apple Music vai Spotify? Näin paljon artistit tienaavat palveluissa

Miksi musiikki on tärkeää töissä?

Tutkimuksen mukaan lähes kaikki (94 %) pitävät tärkeänä, että muusikot saavat oikeudenmukaisen korvauksen, kun heidän kappaleitaan soitetaan työpaikoilla. Jos yrityksessä on vähintään 25 työntekijää, musiikin julkinen soittaminen vaatii musiikkiluvan.

GT Musiikkiluvat Oy:n toimitusjohtaja Lauri Ogawan mukaan musiikin vaikutusta ei aina huomata, vaikka se voi tehdä työpäivistä mukavampia.

– Musiikki on näkymätön osa työpäivää, joten sen vaikutusta ei välttämättä tule ajateltua. Tutkimus kuitenkin osoittaa, että se on monille tärkeä viihtyvyyden lisääjä, Ogawa sanoo.

Tuttua musiikkia arvostetaan eniten

Aihetta on tutkittu myös muualla, ja tutkimusten mukaan tutut kappaleet parantavat työviihtyvyyttä eniten. Sen sijaan geneerinen taustamusiikki ei ole yhtä pidettyä ja voi jopa häiritä työskentelyä.

– Monet yritykset ovat kokeilleet taustamusiikkia, mutta palanneet lopulta tunnettuihin kappaleisiin henkilökunnan pyynnöstä, Ogawa kertoo.

Musiikki tuo yhteen

Ogawan mukaan musiikki voi myös vahvistaa yhteishenkeä työpaikoilla.

– Tuttuja kappaleita kuunnellessa syntyy muistoja ja keskustelua. Työntekijät voivat myös vaikuttaa soittolistoihin, mikä tekee musiikista osan työpäivän hauskuutta. Meillä toimistolla saattaa yhtäkkiä alkaa fiilistely, kun elokuvasoundtrack soi pop-hittien välissä, hän naurahtaa.

Ogawa kannustaa työpaikkoja kokeilemaan, millainen musiikki sopii heidän yhteisölleen.

– Kun musiikin ottaa osaksi työpäivää, harva haluaa enää olla ilman sitä.

Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus yhteistyössä Teoston, Gramexin ja GT Musiikkilupien kanssa. GT Musiikkiluvat auttaa yrityksiä hyödyntämään musiikkia asiakas- ja työympäristöissä.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön GT Musiikkiluvat Oy (@musiikkiluvat.fi) jakama julkaisu

Lähde: GT Musiikkiluvat