TIPPA on mukana läpimurron tehneen Pihlajan herkässä uudessa singlessä

Artisti kuvailee tulevan vuoden olevan ”Paha Barbi season”.

Pihlaja on tullut usealle suomalaiselle tutuksi vuonna 2020 julkaistusta esikoisalbumistansa Kirjoitettu tähtiin, jolta löytyy muun muassa singlenä julkaistut Pojat sekä Picasso. Tämän lisäksi levyn jälkeiset 2021 julkaistut singlet Paha Barbi ja Tatuoitu ovat keränneet kuuntelijoita muutamien miljoonien verran.

Tulevan albumin kolmannessa Menee yli -singlessä on mukana TIPPA. Ensimmäisessä albumissaan artisti pohti nuoren naisen elämää ja kyseenalaisti sukupuolirooleja. Naiseuden pohtiminen tulee kuulumaan entistäkin selkeämmin ja rohkeammin uudella albumilla.

– Koko tuleva albumi on tutkimusmatka siihen, millainen nainen mä voin ja saan olla tässä maailmassa. Menee yli -biisi kertoo suhteesta, jossa vika on molemmissa päädyissä eikä vaan siinä toisessa ihmisessä. Jotenkin tuntu, että minä ja muut naisartistit ollaan tehty ihan tarpeeksi biisejä missä uhriudutaan puolison myrkyllisestä käytöksestä. Tän takia teki mieli kirjoittaa hieman erilainen kappale. Itseäni kiinnostaa käännellä totuttuja sukupuolirooleja ja miettiä sallitaanko naisille ja miehille samoja asioita. On kiva huomata herättääkö tän tyylinen biisi mitään ajatuksia tai vastareaktioita ihmisissä.

Yhteistyö uuden singlen feattaajan kanssa oli ollut Pihlajalla ajatuksen tasolla jo tovin.

– Oon jo hetken ajatellut et olis kiva tehdä biisi, jossa TIPPA on mukana ja kun sit pyysin tähän niin hän innostui heti, artisti kertoo.

Kappaleen tunnelma on Pihlajan musiikille tyypillisen herkkä ja tunteita herättävä.

– Kun alettiin tekee tätä biisiä, niin mulla oli tietty visio millasen viban haluan. Mun tuottaja Mikko Koivunen sekä kappaleiden kirjoittaja sekä ystäväni ANI, jeesas mua saamaan sen just oikeenlaiseksi ja toteutus onnistui mielestäni hyvin.

Tulevalle keväälle laulajalla on paljon suunnitelmia. Tapahtumarikas arki on toiminut vahvasti musiikin inspiraationa.

– Lisää musaa on tulossa paljon tänä vuonna. Oon aika haipeissa koska on ollut todella kivaa studiolla frendien kanssa. Mun henkilökohtaisessa elämässä on tapahtunut taas paljon ja sekin kuuluu tulevissa biiseissä. Tää on mun vuosi eli Paha Barbi season!

Pihlajan uusin Menee yli -single julkaistaan tänä perjantaina kaikissa suoratoistopalveluissa.