Time Is Illmatic

Nas - Blockfest

Pitkän uran tehnyt jenkkiräppäri Nas on buukattu Blockfesteille Travis Scottin ja Bellyn peruutettua viime tingassa keikkansa. Nasin tunnistavat tietävät, että kyseinen artisti on luonut vuosia sitten (1994) hiphop-klassikkolevyn Illmaticin, josta hänen uransa ponnahti ennätykselliseen vauhtiin ja muun muassa vaikutti lukemattomia uusia artisteja tekemään musiikkia. Kyseisellä artistilla on debyyttilevynsä lisäksi lukuisia klassikkobiisejä, joista tunnetuimpia ovat muun muassa The Message, Nas Is Like, Made You Look sekä Just a Moment.

Nas on kaiken kaikkiaan esiintynyt Suomessa neljä kertaa; Kaapelitehtaalla odotetulla ensimmäisellä soolokeikallaan 2007, Jäähallissa Rock The Bells -tapahtumassa 2008, Helsingin The Circuksessa 2011 sekä Blockfesteillä 2016. Tänä vuonna näemme elävän legendan uudelleen Blockfesteillä!

Vuoden 2012 jälkeen Nas julkaisi tänä vuonna 12. sooloalbuminsa ja uusimpien uutisten mukaan näyttäisi, että 13. levy näkee päivän valon myös tämän vuoden puolella Swizz Beatsin sekä Wu-Tang Clanista tutun RZA:n kera. Uusin seitsemän kappaleen kokopitkä levy NASIR on saanut tuttuun tapaan positiiivista palautetta ja on juurikin sitä laadukasta Nas -materiaalia, mitä se on tasaiseen tahtiin ollut Illmaticista asti. Levyn suurin bängeri on ehdottomasti Kanye Westin kanssa tehty Cops Shot The Kid ja eniten fiilistä herättävä everything The-Dreamin sekä Kanye Westin kera.

Mikäli herran debyyttilevyä ja tarinaa haluaa fiilistellä enemmän, niin Yle Areenassa on mahdollista vielä katsoa vuonna 2014 julkaistu Time Is Illmatic -dokumentti, joka kertoo Illmaticin merkityksestä.