Shakkii julkaisi brasilialaista soundia ammentavan kappaleen: ”Tän biisin teema on jalkapallofanituksen riemu ja kesäfiilis”

Vajaan kahden vuoden aikana jyväskyläläinen Shakkii on onnistunut luomaan musiikilleen omalaatuisen leiman.

Rap-yhtye Shakkii julkaisi tänään uuden singlen ja se sopii täydellisesti kesään. Jyväskyläläisten Aksimin ja Joosu J:n muodostama duo on tähän mennessä tarjonnut kotimaassa hyvin uniikkia musiikkia ja nimeä Rio kantava kappale jatkaa samalla linjalla.

Nimensä mukaisesti kappaleella on yhteytensä Brasiliaan; tuotanto tarjoaa elementtejä juuri Rio de Janeirosta lähteneestä baile funk -tyylistä ja lyriikoissa kuuluu teemana jalkapallo.

– Saundin inspiksenä on Brasilia, joka on samalla jalkapallon supermaa, joten päädyttiin namedroppailemaan eri asioita, joiden yhdistävä tekijä on jalkapallo. Tän biisin teema on jalkapallofanituksen riemu ja kesäfiilis, duo kommentoi.

Tuotannosta vastaa yhtyeen tuottajan roolissa toimivan Aksimin lisäksi Onni.flp, joka tunnetaan erityisesti niin ikään jyväskyläläisen Vepun tuottajana.

– Alussa oli Onnin ja Joosun demo ja sitten lähdin duunaa siihe vähä lisää sointuja ja saundia bailefunkin suuntaan. Kirjoitettiin laulut yhdessä Joosun kanssa ja lopuksi tuotettiin Onnin kanssa maaliin, Aksim tiivistää.

Vaikka Shakkii on yhtyeenä melko nuori, se on onnistunut tuomaan suomalaisen räpin kentälle raikkaan modernin tuulahduksen musiikkia, jossa kuuluu myös räpin perinteen tuntemus. Omalaatuinen ja laadukkaasti tuotettu musiikki ei kumminkaan liene sattumaa, sillä yhtyeen molemmat jäsenet ovat kulkeneet musiikin parissa jo pitkän matkan.

Aksim tunnetaan vuosien varrelta niin artistina, kuin tuottajanakin ja Shakkii ei ole ensimmäinen kerta yhtyeen jäsenenä, sillä hänet tunnetaan myös Kemmurusta. Joosu J:n ensimmäinen julkaisu Spotifysta löytyy jo vuodelta 2015 ja sittemmin häntä on kuultu muun muassa Gettomasan Emma-palkitulla albumilla Diplomaatti.

Tänään julkaistu Rio levittää ilosanomaa niin jalkapallosta, kuin myös räpistä, jonka jatkuvasti laajenevat genrevaikutteet tuovat kuultavaa aina yhä useammalle korvalle. Kappaleelle julkaistiin myös Bietron Milanossa kuvaama musiikkivideo, jonka pääset katsomaan alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.