Ruisrockin esiintyjäkattaus sai lisäyksiä – festivaali tuo Suomeen muun muassa rap-sensaatio Yeatin ja Zara Larssonin

Petri Anttila / Ruisrock 2022

Ruissalossa nähdään monipuolinen kolmipäiväinen festivaali.

Turun Ruissalossa 7.-9. heinäkuuta järjestettävän Ruisrockin esiintyjäkattaus sai eilen lisäystä. Jo aiemmin ilmoitettujen huippunimien, kuten Machine Gun Kellyn kaltaiset kiinnitykset eivät suinkaan olleet siinä; festivaalin uusimmat lisäykset tuovat lavalle huippuartisteja niin lätäkön takaa, länsinaapurista, kuin kotimaastakin.

Kenties mielenkiintoisin tähän mennessä ilmoitetuista esiintyjistä räppipäiden kannalta on yhdysvaltalainen Yeat, joka tuntuu venyttäneen niin rap-musiikin, kuin englannin kielenkin rajoja. Suorastaan kokeellisen räpin sensaatioksi noussut artisti nähdään lavalla festivaalin viimeisenä päivänä eli sunnuntaina.

Ulkomaisista esiintyjistä Yeatin lisäksi kattaukseen lisättiin myös ruotsalainen Zara Larsson ja yhdysvaltalaisduo Emotional Oranges, joista ensin mainittu tuo lavalle kansainvälisen tason pop-osaamista. Emotional Oranges puolestaan tarjoaa viihdettä R&B:n ystäville kokeilevalla ja mystisellä tyylillään. Yhtye tunnetaan siitä, että he paljastavat kasvonsa vain keikoillaan.

Uusien julkistuksien myötä kotimaisten esiintyjien lista kasvaa etenkin rap-musiikin osalta. Lavalle nousevat UMK-suosikki Käärijä, genrellinen moniosaaja Lauri Haav, pitkän linjan suosikki Karri KoiraEevil Stöön ja Stepan muodostama duo sekä jo ystävänpäivänä julkistettu yhtye Gasellit. Lisäksi festivaalissa nähdään jo aiemmin julkistetuista esiintyjistä muun muassa Sexmane ja Cledos.

Festivaali tarjoaa kotimaista musiikkia laajalti myös räpin ulkopuolelta, kun lavalle nousevat jo vuosikymmenen soittolistoja hallinnut rap-duo JVG ja kansainvälistä suosiota niittänyt Alma. Pop-kattaus vahvistuu myös, kun Ruissalossa nähdään vasta uutta musiikkia julkaissut Maustetytöt, Abreu ja aiemmin helmikuussa julkistettu Samu Haber. Elektropoppia Ruisrockiin tuovat puolestaan Ruusut ja Malla.

Viimeisimpien julkistuksien myötä myös edelleen kasvava päiväkohtainen ohjelma on saatavilla ja kaikki lipputyypit ovat myynnissä Tiketissä. Lisää artistijulkistuksia on luvassa kevään aikana.

Alla olevasta Instagram-postauksesta näet päiväkohtaisen ohjelman.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruisrock (@ruisrock)