Ruisrockiin yli 20 uutta artistikiinnitystä – mukana Machine Gun Kelly ja Slowthai

Saara Autere / Ruisrock 2022

Ulkomaisten huippunimien lisäksi festivaalille on kiinnitetty lukuisia kotimaisia artisteja.

Turun Ruissalossa järjestettävän Ruisrockin vuoden 2023 ohjelma kasvaa useilla kotimaisilla nimillä sekä parilla ulkomaalaisella nimellä.

Ruisrockiin kiinnitetty yhdysvaltalainen Machine Gun Kelly on suunnannäyttäjä, joka ravistelee musiikkikenttää ja kohahduttaa julkituloillaan. Monipuolinen artisti liikkuu genrejen välillä niittäen mainetta nopealla rapilla, kitarariffiin nojaavalla pop-punkilla ja kaikella siltä väliltä. Tuoreella mainstream sellout -albumilla maailmansuosiotaan kasvattava tekijä on osoittanut menestyksen olevan mahdollista halki viihdekentän, yli genrerajojen ja vain omia sääntöjään noudattaen.

Ruissalossa nähdään myös listoja hallinnut englantilaisräppäri Slowthai. Brittinuorten äänenä tunnetun artistin suorista riimeistä kuuluvat vertaisten huolet ja vaietutkin kamppailun aiheet. Artistin tuotantoa leimaa röyhkeä flow ja haavoittuvuutta tihkuvat lyriikat, jotka grime ja punk rock -energia sitoo vangitsevaksi kokonaisuudeksi. Vaikeat aiheet ja kontrastinen leikkisyys ovat ominta slowthaita.

Kotimainen rap ja hiphop ovat myös laajalti edustettuna Ruisrockissa. Lavalle nousevat vastikään menestysalbuminsa julkaissut Sexmane, moshpiteistään tunnettu Cledos, kovassa nosteessa oleva Costi, turkulaisräppäri Jambo sekä viime vuoden nousijat Ege Zulu ja Mouhous.

Ruisrockissa villitsevät myös sukupolvikokemuksia luova Apulanta ja Vesala, joka soittaa toisen kesän kahdesta festarikeikastaan Ruisrockissa. Myös herkkää pop-musiikkia tekevät Anna Puu ja Yona sekä maineikkaat laulaja-lauluntekijät Maija Vilkkumaa ja Olavi Uusivirta nähdään Ruissalossa. Poppia festivaalille tuovat Ramses IIIsac Elliot, Bess, Nelli Matula ja tuore UMK-kilpailija Kuumaa. Pehmeää pop-energiaa Ruissalon rannoille tuovat Younghearted ja Viivi.

Kolmipäiväinen Ruisrock järjestetään 7.–9. heinäkuuta 2023 Turun Ruissalossa. Lisää artistijulkistuksia on luvassa talven aikana. Kolmen päivän VIP- ja Ruisrock Plus -lippujen myyntiin tulon myötä festivaalin kaikki kolmen päivän lipputyypit ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Koko lineupin voit tarkistaa alla olevasta Instagram-postauksesta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruisrock (@ruisrock)