Romanttisella kesähitillä yhdistyy Jami Faltinin ja Hugon persoonalliset tyylit

Jami Faltin ja Hugo seisovat autiotalon huoneessa, jossa huonekalut ovat päällystetty lakanoilla.
Jami Faltin on tulevana syksynä aikeissa julkaista seuraavan albuminsa.
Antero Semi

Autiotalo on Jami Faltinin syksyllä julkaistavan kolmannen albumin toinen single.

Syksyllä 2023 isot läpimurtonsa tehneet uuden aallon kirkkaat tähdet Jami Faltin ja Hugo yhdistivät soundinsa yhteisellä biisillä, joka kulkee nimellä Autiotalo.

Trapskelmä- genrestään ja karuista todellisuuksista räppäämisestä tunnettu Jami yllättää kuulijat avaamalla kappaleella ensimmäistä kertaa romanttista puoltaan.

– Tää biisi on pintaraapasu mun romanttisesta puolesta ja kertoo siit et kodista ei saa kotia jos siel ei oo tiettyy henkilöö tai henkilöi sun kanssa. Silloin se tuntuu vaan autiotalolta, kertoo artisti.

Intensiivisillä verseillään tunnekuohuista kertovaa, romanttista ja unenomaista tarinaa räppäävän Jamin ja kertosäkeen kohdalla laulaen mukaan tulevan Hugon äänet sointuvat tyylikkäästi yhteen. Useista hiteistään tunnetun Danitellon mukaansatempaava tuotanto luo kappaleelle tunnelman, joka pitää otteessaan kappaleen läpi.

Jami kuvailee kappaleen olleen alun perin suunniteltu Hugon julkaisuksi, mutta artistin inspiraation myötä päädyttiinkin toiseen ratkaisuun.

– Meiän kummankin vastaava tuottaja Danitello soitti mulle kerran tän demon mis oli Hugon kertsi ja kysy haluunks mä fiittaa täs. Tää biitti ja kertsi puhutteli mua, nii mun verse synty tosi nopeesti. Sit aika pian siitä mult synty tähän toinenki verse, vieläpä 24 barin pitunen. Hugo ja Danitello fiilas mun versei ja sit aika nopee päätettiinki et tää tarina sopii parhaiten mun biisiks, hän muistelee.

Kappaleelle on kuvattu myös  musiikkivideo, jonka ohjaajana toimii Kertoimia Vastaan -jättihitinkin musiikkivideon ohjaajana toiminut Jesse Lintunen. Kappale on Jami Faltinin syksyllä julkaistavan kolmannen albumin toinen single

Jamilla on takanaan keikkailuntäyteinen ja menestyksekäs alkuvuosi. Helmikuussa hän julkaisi edellisen singlensä Musta Kissa, joka debytoi vahvasti Spotifyn neljännellä sijalla ja helmikuisessa Emma Gaalassa neljällä ehdokkuudella noteerattu kakkosalbumi Kertoimia Vastaan ylitti hiljattain platinarajan.

Nappaa kahden nousevan tähden lämmin kappale kuunteluun tästä: