Räpistä herkkään vaihtoehtoiseen pop-soundiin – Kuka on Edicti?

Edictin uudella albumilla kuullaan aiemmasta projektista poikkeavaa tyyliä.

Edicti julkaisi tulevan albuminsa neljännen singlen, joka kantaa nimeä Muistanu. Debyyttialbuminsa Vailla jo peräti 2017 julkaissun artistin uusin on tyyliltään herkkää vaihtoehtoista poppia.

–Muistanu on biisi huolenpidosta. Siitä, kuinka tärkeetä on pystyä nojautumaan johonkin turvalliseen, kun itse ei enää jaksa pitää itsestään huolta. Alun perin kirjotin biisin tietystä muistosta, mutta biisin äänitysten jälkeen tosta kertsin mantrasta muodostu mulle myös tärkee muistutus itsestäni huolehtimisesta, kertoo artisti biisistään.

Alun perin räppiä Soundcloudiin julkaissut 24-vuotias helsinkiläinen kuvailee löytäneensä musiikin ikään kuin uudella tavalla. Artisti kertoo rakkauden suomilyriikkaa kohtaan juontavan juurensa vanhempien kuuntelemasta musiikista. Tätä kautta suomipopilla ja iskelmällä on vaikutuksensa artistin nykyiseen tuotantoon; Edicti mainitsee sanoituksien olevan erityisessä osassa hänen musiikkiaan. Soundilliset vaikutteet puolestaan tulevat hyvin monesta eri suunnasta. Ensimmäiset biisinsä hän kertoo kirjoittaneensa yläasteella ja innostus räppiin puolestaan alkoi lukiossa.

Sittemmin myös YleX:lle audiotoimittajan töihin päätynyt artisti on jälleen valmis julkaisemaan albumin. Siinä missä debyyttialbumilla kuultiin melko synkkää soundia, esittelee Edicti tulevallaan sähköisempää ja melodisempaa maisemaa.

– Vuoden 2017 nuori suomirap-aalto tuli ja meni, eikä pariin vuoteen rap enää resonoinut mussa niin paljoo. Kasvoin siitä ja sen arvomaailmasta irti. Nyt noin puolentoista vuoden sisään oon inspiroitunu suomimusiikista taas ja ympärillä on tällä hetkellä paljon upeita tekijöitä, joiden kanssa tehdä musaa. Nyt must tuntuu et oon alkanu löytää hyvää tasapainoo rytmisen musan ja suomipop-lyriikan välimaastosta, kertoo artisti kasvustaan taiteilijana.

Vailla-albumia seurasi myös tauko musiikin julkaisemisesta. Seuraava julkaisu sai nähdä päivänvalon vasta 2021 syksyllä, kun artisti julkaisi ensimmäisen singlen Sisälläni tulevalta albumiltaan. Tauon aikana musiikkia syntyi hieman epäsäännöllisemmin demojen muodossa. Edicti kertoo kuitenkin yltäneensä platinaan salanimellä tehdyllä biisillä.

Tulevaa albumia hän kertoo rakentaneensa jo lähes kahden vuoden ajan aktiivisesti kolmihenkisen tuottajatiimin voimin, johon kuuluvat Okko IlmariAndrea ja Kris. Levyn tekeminen on ollut hidasta, mutta erityisen antoisaa.

– Oon joutunu opettelee käyttämään mun ääntä ihan uudella tavalla ja kirjottamaan muitakin kuin 16 baarisia rap-säkeistöjä. Ihanaa päästä julkasee levy pian, mutta kieltämättä julkasu jännittää. Levyllä on soundeja laidasta laitaan mut ainaki omassa päässä se tuntuu jäsennellyltä konseptialbumilta, kuvailee Edicti albumia ja sen syntyprosessia.

Erityisen kiitollinen hän on tuottaja- ja visuaalitiimilleen. Kun ympärillä on hyviä ystäviä, on mahdollisuus olla kesken, epävarma ja aito ja täten luoda musiikkia suoraan sydämestä. Tulevaisuudelta artisti odottaa myös keikkailua, mutta uudella diskografialla. Vuoden 2017 paikkeilla keikkoja oli ympäri Helsinkiä, kun suomiräpin uusi aalto nosti päätään.

Alla olevasta linkistä pääset katsomaan Janne Yrjö-Koskisen ohjaaman musiikkivideon.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.